Ελλάδα

Πως ο «σημαδεμένος» ληστής πρόδωσε τη συμμορία των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα

Όλο το ρεπορτάζ του «Vradini.gr» για το πως η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των αντιεξουσιαστών - ληστών - Ανάμεσά τους και ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν

Πως ο «σημαδεμένος» ληστής πρόδωσε τη συμμορία των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο «σημαδεμένος» ληστής, οδήγησε σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, την Ασφάλεια Πατρών στην σύλληψη των επτά αντιεξουαστών που εμπλέκονταν σε ληστείες καταστημάτων και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 25χρονος αρχηγός ήταν όπως αποδείχτηκε η «αχίλλειος πτέρνα» της εγκληματικής οργάνωσης. Ένα μελάνωμα στο κεφάλι του, που δεν είχε καλύψει η περούκα που φορούσε, και κατέγραψε η κάμερα καταστήματος, βοήθησε τους αστυνομικούς να φτάσουν στα ίχνη του, να παγιδέψουν το τηλέφωνό του, και να παρακολουθούν κάθε του κίνηση ακόμη και τα ταξίδια του στην Αθήνα.

Οι «φωτογραφίες» των δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης άρχισαν να «εκτυπώνονται» από τις διωκτικές αρχές δύο μέρες μετά την ληστεία που έγινε στις 9 Ιουλίου του 2022 στο σούπερ μάρκετ, στην περιοχή της Αγυιάς.

«Το βιντεοληπτικό υλικό του σούπερ μάρκετ ήταν υψηλής ευκρίνειας, και είδαμε το μελάνωμα το κεφάλι και έτσι καταλήξαμε στον 25χρονο αντιεξουσιαστή», ανέφερε πηγή της αστυνομίας.

«Δεν είχαμε πια καμία αμφιβολία. Γνωρίζαμε τον 25χρονο που μας οδήγησε στους συνεργούς του. Παρακολουθήσαμε συστηματικά τις κινήσεις τους επί 7 μήνες, καταγράψαμε όλες τις επαφές τους και στήθηκε η επιχείρηση με τα γνωστά αποτελέσματα», αποκάλυψε η ίδια πηγή.

Γενετικό υλικό του 25χρονου οι αρχές είχαν εντοπίσει σε επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας το Σεπτέμβριο του 2017, και σε μια μάσκα που πέταξε μετά απο ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στα Βραχνέικα. Όταν οδηγήθηκε στην Ασφάλεια το ορφανό dna ταυτοποίθηκε με το γενετικό υλικό του νεαρού Αθηναίου.

Έτοιμη βόμβα στο σπίτι του 25χρονου

Στη θέα μια έτοιμης βόμβας που επρόκειτο να τοποθετηθεί και να εκραγεί σε άγνωστο στόχο, βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.

Η έρευνα στο σπίτι της οδού Θερμοπυλών (περιοχή Αγίας Σοφίας), οδήγησε στην ανακάλυψη της ισχυρής βόμβας και προκάλεσε τον «πανικό» στο κλιμάκιο της Ασφάλειας, που κάλεσε αμέσως πυροτεχνουργό.

Ο τελευταίος ανέλαβε το πολύ λεπτό και επικίνδυνο έργο της αποσύνδεσης του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. «Η συγκεκριμένη βόμβα θα μπορούσε να «ισοπεδώσει» το Αστυνομικό Μέγαρο», έλεγαν έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Πλέον, οι ειδικοί των εργαστηρίων θ’ αποφανθούν αν η συνδεσμολογία του μηχανισμού μοιάζει με κάποιον από αυτούς που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από εγχώριες σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι η βόμβα με τα 274 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης C4, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι βρέθηκε στο σπίτι του 25χρονου φοιτητή, και γι’ αυτό εξετάζεται αν είχε διασυνδέσεις με άτομα του αναρχικού χώρου ή ακόμα και πρώην μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δεν ήθελαν να υπογράψουν-στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική

Κατά την προανάκριση, οι αστυνομικοί δεν «διευκολύνθηκαν» από τους επτά αντιεξουσιαστές, αφού αρνήθηκαν να συνεργαστούν και κράτησαν κλειστό το στόμα τους. Πλέον, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσδοκούν στο «άνοιγμα» των κινητών τηλεφώνων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης . Στο πεδίο των ερευνών έχει εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας.

Όπως προέκυψε, πέντε από τα επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατάγονται από το
Αγρίνιο, ένας από την Αθήνα κι ένας από την Πάργα Θεσπρωτίας (ο γιος του τρομοκράτη «Στέλιου» της «17 Νοέμβρη»).

Σημειώνεται πως σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στην παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων, για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.

Τα έξι μέλη της οργάνωσης προφυλακίστηκαν, ενώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 24χρονη φοιτήτρια από το Αγρίνιο.

Δείτε επίσης