Ελλάδα

Σ. Βαλυράκης: Παραιτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ψαράδων

Για την παραίτησή του ο δικηγόρος επικαλείται προσωπικούς λόγους

Σ. Βαλυράκης: Παραιτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ψαράδων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση των δύο ψαράδων που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη ανακοίνωσε ο δικηγόρος, Δημήτρης Καρβέλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε στους πρώην, πλέον, εντολείς του ότι παραιτείται από την υπεράσπισή τους για προσωπικούς λόγους.

Ο δικηγόρος θεωρεί πως η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί πως οι δύο αδερφοί είναι αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η παραίτηση του δικηγόρου γίνεται μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με το οποίο οι δύο ψαράδες παραπέμπονται να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα εντός 30 ημερών να καταθέσουν έφεση κατά του βουλεύματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Σήφης Βαλυράκης δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας, ενώ ήταν στο φουσκωτό του σκάφος.

Οι δύο άνδρες, πάντα κατά το κατηγορητήριο, αφού παρεμπόδισαν την πορεία του, ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό τους γύρω από το φουσκωτό στο οποίο βρίσκονταν ο Σήφης Βαλυράκης, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και στη συνέχεια τον χτύπησαν με τη χρήση ξύλινου κονταριού στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα ενδιάμεσα των σκαφών να βρει τραγικό θάνατο εγκλωβισμένος ουσιαστικά ανάμεσα στις προπέλες των δύο σκαφών.

Δείτε επίσης