Ελλάδα

Κούγιας: Ανέλαβε συνήγορος των ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία Βαλυράκη

Σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του αναφέρεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία

Κούγιας: Ανέλαβε συνήγορος των ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία.Βαλυράκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την υπεράσπιση των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του Σήφη Βαλυράκη ανέλαβε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται πως μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που παραπέμπει τους δύο κατηγορούμενους σε δίκη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την παραίτησή του από την υπόθεση υπέβαλε ο ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Καρβέλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τη σε βάρος τους κατηγορία και παρά τη σοβαρότητα της κατηγορίας εκρίθη μέχρι σήμερα, αλλά και δια του παραπεμπτικού βουλεύματος, ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι. Οι δυο κατηγορούμενοι είναι δύο βιοπαλαιστές ψαράδες με απόλυτη διαχρονικά εκτίμηση από την τοπική κοινωνία της Ερέτριας και των γύρω περιοχών και είναι δύο αξιαγάπητοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες με τέσσερα παιδιά».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια αναφέρονται τα εξής:

«Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, επέλεξαν ως συνήγορο υπερασπίσεως τους οι Α.Ε. και Κ.Ε., οι οποίοι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 16/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας παραπέμπονται ενώπιον ενός εκ των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων της περιφέρειας του Εφετείου Χαλκίδας για να δικαστούν ως δήθεν υπαίτιοι του αδικήματος της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία εις βάρος του αείμνηστου πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Το δικηγορικό μας γραφείο δια μέσω των συνεργατών του θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε επί της αμετάκλητης αυτής κατηγορίας με νέο δελτίο τύπου.

Σημειωτέων, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τη σε βάρος τους κατηγορία και παρά τη σοβαρότητα της κατηγορίας εκρίθη μέχρι σήμερα, αλλά και δια του παραπεμπτικού βουλεύματος, ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι.

Οι δυο κατηγορούμενοι είναι δύο βιοπαλαιστές ψαράδες με απόλυτη διαχρονικά εκτίμηση από την τοπική κοινωνία της Ερέτριας και των γύρω περιοχών και είναι δύο αξιαγάπητοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες με τέσσερα παιδιά.

Αρχικά, ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη είχε κριθεί ότι οφείλετο σε ατύχημα, το οποίο προκάλεσε τον πνιγμό του στη θάλασσα, αλλά κατόπιν έντονης επιμονής της συζύγου του αειμνήστου, πολύ γνωστής ζωγράφου και της οικογενείας του, τελικώς ασκήθηκε η παρούσα δίωξη και για το λόγο αυτό οι ανωτέρω πλέον είναι κατηγορούμενοι για το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα, για το οποίο απειλείται ποινή ισοβίου καθείρξεως και σε συνεννόηση με τους προηγούμενους δικηγόρους τους επέλεξαν τον κο Αλέξιο Κούγια για να τους υπερασπιστεί».

Δείτε επίσης