Ελλάδα

Μαρούσι: Συμμορία Ρομά σε λιγότερο από ένα λεπτό σήκωσαν ολόκληρο χρηματοκιβώτιο

Από φούρνο στο Μαρούσι

Μαρούσι: Συμμορία Ρομά σε λιγότερο από ένα λεπτό σήκωσαν ολόκληρο χρηματοκιβώτιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στα χέρια της αστυνομίας συμμορία Ρομά που διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες σε χρόνο ρεκόρ.

Η τελευταία διάρρηξη που έγινε σε φούρνο στο Μαρούσι από τετραμελής σπείρα Ρομά, κατά την οποία σήκωσαν ολόκληρο χρηματοκιβώτιο σε λιγότερο από ένα λεπτό, ήταν και η καθοριστική.

Κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που διέθετε το αρτοποιείο, κατέγραψε τις κινήσεις τους αλλά και τα τέσσερα συνολικά άτομα που μπούκαραν στον φούρνο.

Οι κινήσεις των δραστών έχουν αποτυπωθεί στο κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Στο οπτικό υλικό που εμφανίζονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι που μέσα σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα καταφέρνουν να βρουν και να κουβαλήσουν το χρηματοκιβώτιο του φούρνου που έχουν διαρρήξει.

Αξιοποιώντας τα στοιχεία του βίντεο η Ελληνική αστυνομία συνέλαβε δύο αδέλφια Ρομά 19 και 17 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο μέλη της συμμορίας, ένα εκ των οποίων κρατείται ήδη στις φυλακές για άλλο αδίκημα.

Από την έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου διαπιστώθηκε ότι η δράση της συμμορίας είχε ξεκινήσει τουλάχιστον πριν από έναν χρόνο με τους δράστες να κάνουν διαρρήξεις σε φούρνους ή ζαχαροπλαστεία καθώς και σούπερ-μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως τα ξημερώματα όταν ακόμη τα καταστήματα αυτά ήταν ακόμα κλειστά.

Οι ρομά αφού παρακολουθούσαν τον στόχο τους, παραβίαζαν κεντρικές εισόδους ή παράθυρα με την χρήση διαφόρων αντικειμένων και αφού εισέβαλαν στα καταστήματα, αφαιρούσαν ολόκληρα χρηματοκιβώτια, μετρητά και ηλεκτρονικές συσκευές σε χρόνο ρεκόρ.

Για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα τα οποία και μετά εγκατέλειπαν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Η συμμορία των Ρομά ήταν πολύ γρήγορη στις διαρρήξεις της και πολυάσχολη αφού όπως προέκυψε από τις αρχές μέσα στην ίδια ημέρα έκαναν ακόμα και τρεις κλοπές καταστημάτων. Η λεία από τις ληστείες ανέρχεται σε τουλάχιστον 74.419 ευρώ.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι στις αρχές για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Μάλιστα οι δυο είναι αδέρφια, με τον έναν από αυτούς να έχει διαφύγει πολλές φορές από ίδρυμα αγωγής ανηλίκων όπου κρατούνταν για αδικήματα που είχε κάνει, συνεχίζοντας τις κλοπές.

Άλλος κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και παλαιότερα για κλοπές ή ληστείες σε βάρος ανηλίκων από τους οποίους έκλεβε, είτε με διάφορα προσχήματα είτε με την χρήση βίας τα κινητά τους τηλέφωνα. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιδείκνυαν τη λεία τους.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εξιχνιάστηκαν 30 διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα, 8 κλοπές αυτοκινήτων όπως κλοπή και ληστεία σε βάρος ανηλίκων.

Δείτε επίσης