Ελλάδα

Δεν έπεισε την ανακρίτρια ο «Μάξιμος Σαράφης» - Κρίθηκε προφυλακιστέος

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ κρίθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, γνωστός ως Μάξιμος Σαράφης βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθεί μαζί με δύο άλλους κατηγορούμενους, για όσα του καταλογίζονται στην υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο συγκατηγορούμενοι του Σαράφη

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ κρίθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης.

Στον Φ. Δεστεμπασίδη, ο οποίος είχε διατελέσει στέλεχος επιχειρήσεων και διεθυντής επικοινωνίας της Novartis, αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας προσώπων που υποσχόμενοι άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα.

Τι λέει η δικογραφία

Στην δικογραφία αναφέρεται πως η οργάνωση προσέλκυε τα θύματα της πείθοντας τα, ότι θα εξασφάλιζε απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία θα γινόταν, σε κάποιες περιπτώσεις, μέσω της ανύπαρκτης, κατά τη δικογραφία, εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι την οποία ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι δανειολήπτες καλούνταν να καταβάλλουν μία σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις , νομιμοποιητικά έγγραφα κά που υποδείκνυαν τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης.

Δείτε επίσης