Ελλάδα

Τα 10 λεπτά του «Σαράφη» στο γραφείο της ανακρίτριας-«Φοβάμαι για τη ζωή μου», είπε

Κρίθηκε προφυλακιστέος - Θα κληθεί εκ νέου για συμπληρωματική απολογία

Ο «Μάξιμος Σαράφης» δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για ένα δεκάλεπτο περίπου, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, γνωστός και ως «Μάξιμος Σαράφης», που απολογήθηκε για ένα βαρύ κατηγορητήριο που τον φέρει πρωταγωνιστή σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Απολογούμενος ο 50χρονος, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, φέρεται να δήλωσε πως αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο κατηγορούμενος, που σε δημοσία δήλωση του ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού, φέρεται να είπε επίσης πως φοβάται για την ζωή του.

Ο κ. Δεστεμπασίδης πιθανότατα θα κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά καθώς η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής, αφορά μόνο το μέρος της υπόθεσης που σχετίζεται με την φερόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης και το αδίκημα απάτης. Έτσι όταν ολοκληρωθεί, με την συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων της έρευνας, ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση θα κληθεί να δώσει την δική του εκδοχή για όσα θα του αποδώσουν οι αρχές.

Η θέση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον κ. Κωνσταντίνο Γώγο, είναι ότι η δικογραφία είναι αόριστη με πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι απολογήθηκαν για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπάτησης επενδυτών μέσω δανείων, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους.

Κατά τις αρμόδιες αρχές τους αποδίδεται πως συμμετείχαν σε μία οργάνωση που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και οργανωτικότητα και στόχευε «ανθρώπους του επιχειρείν». Τα μέλη της εμφανίζονταν ως οι «σωτήρες» τους από τις δυσχερείς οικονομικές διεθνείς συνθήκες, οι οποίες είχαν εκμηδενίσει την πιστοληπτική τους ικανότητα κι επακόλουθα, τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Από την -μέχρι στιγμής- έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Δείτε επίσης