Ελλάδα

Δίκη Ρούλας Πίσπιρίγκου: «Κραυγαλέο το λάθος του τμήματος Ανθρωποκτονιών»

Τι υποστηρίζει στρατηγός ε.α. της Αστυνομίας στηλιτεύοντας λάθη στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα θάνατος Τζωρτζίνας: «Κραυγαλέο το λάθος του τμήματος Ανθρωποκτονιών»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου κάθεται στο εδώλιο της κατηγορουμένης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, με την δίκη να συνεχίζεται την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, Πατρινός απόστρατος με δηλώσεις του σε εφημερίδα της Πελοποννήσου, κάνει λόγο για σοβαρά λάθη της αστυνομίας στον χειρισμό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πατρινός στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Δρακόπουλος, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» , έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης από τις διωκτικές αρχές αλλά και από μερίδα επιστημόνων.

Μάλιστα ο κ. Δρακόπουλος αναφέρει κάποια συγκεκριμένα θέματα τα οποία όπως ισχυρίζεται λειτούργησαν υπονομευτικά και το υλικό της προανάκρισης κατά τη γνώμη του παραδόθηκε με «ατέλειες» στην Εισαγγελία. Επέρριψε εμμέσως ευθύνες για μη συνεργασίας των αστυνομικών της Αθήνας με της Πάτρας.

«Στα δικά μου χρόνια δεν παρατηρείτο το φαινόμενο που βλέπουμε σήμερα. Στο θέμα της προανάκρισης για να διακριβωθούν οι λόγοι που έφυγαν από τη ζωή τα τρία κοριτσάκια η άκρα μυστικότητα του έργου του τμήματος Ανθρωποκτονιών πήγε περίπατο. Έγινε ένα… μεγάλο σουρωτήρι, στο βωμό της θεαματικότητας των καναλιών…».

Για το θέμα της κεταμίνης που φέρεται να έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο 9χρονο κοριτσάκι της ο στρατηγός εν αποστρατεία διευκρίνισε ότι θα έπρεπε να έχει βρεθεί πως έφτασε στα χέρια της Πισπιρίγκου.

«Είναι ένα μεγάλο κενό η υπόθεση. Αν η κεταμίνη είναι το ”φονικό όπλο” που εξόντωσε την Τζωρτζίνα, για το πλήρες ”δέσιμο” της υπόθεσης θα έπρεπε να είχε βρεθεί η διαδρομή της. Αναποδογυρίζεις τον κόσμο σε τέτοιες περιπτώσεις για να συμπεριλάβεις ένα τόσο ατράνταχτο στοιχείο στη δικογραφία. Δεν ξέρω τι έκανε το τμήμα Ανθρωποκτονιών και γιατί δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο που έφθασε σε ”φονικά χέρια” η κεταμίνη, αν και πολύ φοβάμαι ότι αυτό οφείλεται σε έλλειψη συνεργασίας…».

Τέλος ο απόστρατος αστυνομικός ανέφερε αναλυτικότερα για τον τρόπο που έδρασαν οι αστυνομικές αρχές.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν υπήρξε η παραμικρή συνεργασία ανάμεσα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας με την Ασφάλεια της Πάτρας. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έγινε αυτό το λάθος. Πρόκειται για κραυγαλέο λάθος, γιατί η υπόθεση αφορούσε την Πάτρα κι εδώ βρίσκονται όλοι οι πρωταγωνιστές της. Οι γονείς, συγγενείς, κουμπάροι, γείτονες κι ένας ευρύτερος περίγυρος που πιθανότατα θ’ αποδεικνυόταν χρήσιμος. Γνωρίζουν καλύτερα οι ικανότατοι ντόπιοι αξιωματικοί την ανθρωπογεωγραφία της πόλης και πολύ πιο εύκολα θα είχαν προσεγγίσει διάφορα άτομα και η έρευνα θα ήταν ενδελεχέστερη και θα είχαν προκύψει πρόσθετα στοιχεία που βάσιμα πιθανολογώ ότι δυστυχώς δεν εμπεριέχονται στη δικογραφία…».

Δείτε επίσης