Ελλάδα

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Κατέπεσε Phantom F-4 ανοιχτά της Ανδραβίδας

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των δύο ιπτάμεων που επέβαιναν σε αυτό

Συναγερμός στην Π.Α: Κατέπεσε πολεμικό αεροσκάφος ανοιχτά της Ανδραβίδας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία το πρωί της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε για πτώση αεροσκάφους ανοιχτά της Ανραβίδας.

Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε, σήμερα, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση

Μετά την πτώση του αεροσκάφους ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των δύο ιπτάμεων που επέβαιναν σε αυτό.

Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε έδωσε το στίγμα για την περιοχή του ατυχήματος ενώ προς την περιοχή κινούνται πλωτά και εναέρια μέσα από τη βάση της Ανδραβίδας


Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τρια εναέρια μέσα, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Γεωργούσης, αντιπτέραρχος ε. α. ανέφερε: «Ενημέρωσαν ότι θα εγκαταλείψουν, που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Οι πιλότοι δίνουν σήμα ότι κάνουν χρήση της εκτίναξης».

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Δείτε επίσης