Ελλάδα

Που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο- Τσουχτερό κρύο στα τέλη της εβδομάδας

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την νέα κακοκαιρία

Που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η αλλαγή του καιρού έχει ξεκινήσει να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα με το κρύο να είναι έντονο ακόμη και στην Αττική.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα είναι ενδεικτικές για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και κυρίως τις τελευταίες τρεις ημέρες της εβδομάδας.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δίνει τα νέα στοιχεία για την κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών. Η επιδείνωση του καιρού θα φέρει μία ψυχρή εισβολή, πρόκειται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ένα ξεροβόρι πρόκειται να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία, ενώ επειδή θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες η αίσθηση του κρύου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η νέα επιδείνωση του καιρού δεν θα φέρει φαινόμενα, παρά μόνο κάποια κατά τόπους στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Δεν αποκλείεται να επηρεαστούν για λίγο η Εύβοια και η Αττική με όμως κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις.

Από εκεί και πέρα βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα νότια της χώρας και στην Κρήτη.

Μέσα στην εβδομάδα, μάλιστα αναμένεται στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 900 με 1.000 μέτρα να πέσει χιόνι. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το κρύο που έρχεται από τα Βαλκάνια δεν θα συνδυαστεί με κάποιο σύστημα από τα δυτικά και γι’ αυτό η ψυχρή εισβολή δεν θα συνδυαστεί με χιόνια ή βροχές.

Δείτε επίσης