Ελλάδα

Κρήτη: Ο χιονιάς προκάλεσε μπλακ άουτ και έκλεισε σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, είπε πως χιονόστρωση υπάρχει σε όλη την επικράτεια του Δήμου γι'αυτό τον λόγο οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί

Κρήτη: Ο χιονιάς προκάλεσε μπλακ άουτ και έκλεισε σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο χιονιάς προκάλεσαν γενική διακοπή ρεύματος σε όλη την επικράτεια του δήμου Oροπεδίου Λασιθίου που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, άμεσα ενημερώθηκαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της βλάβης, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρ η ηλεκτροδότηση δεν έχει επανέλθει.

Κλειστά τα σχολεία λόγω του χιονιά στο Οροπέδιο Λασιθίου

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος , Γιάννης Στεφανάκης, όλα τα σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και ο παιδικός βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω χιονιού, αλλά και της βλάβης στην ηλεκτροδότηση.

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα, είπε πως χιονόστρωση υπάρχει σε όλη την επικράτεια του Δήμου γι'αυτό τον λόγο οι οδηγοί που κινούνται προς το Οροπέδιο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναφορικά με την ηλεκτροδότηση είπε ότι «τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν να εργάζονται από τις 3 το πρωί στο Λασίθι και στον Άγιο Νικόλαο για την αποκατάσταση της βλάβης, που καλύπτει μεγάλες περιοχές στο Νομό. Αναμένεται να αποκατασταθεί μετά τις 8:30πμ».

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τοπικής ιστοσελίδας, πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση έχει και ο Άγιος Νικόλαος αλλά και η Νεάπολη.

Δείτε εικόνες από τα χιόνια στο Οροπέδιο Λασιθίου:

krhth2

krhth3

Κρύο και χιόνι στ'Ανώγεια

Παρόμοιο σκηνικό παρουσιάζεται και στα Ανώγεια όπου σε πολλά σημεία λίγο έξω από το χωριό το χιόνι έκανε την εμφάνισή του ασπρίζοντας τα στο τοπίο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, δεν καταγράφονται προβλήματα μέχρι στιγμής ενώ τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Η θερμοκρασία σήμερα το πρωί στ' Ανώγεια έπεσε στον έναν βαθμό Κελσίου.

Δείτε επίσης