Ελλάδα

Τα μέτρα Αστυνομίας-Πυροσβεστικής ενάντια στον χιονιά-50 σημεία ελέγχου στην Αττική

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για την «Μπάρμπαρα» - Απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αθηνών - Λαμίας - Υποχρεωτικές οι αλυσίδες

Τα μέτρα Αστυνομίας-Πυροσβεστικής ενάντια στον χιονιά-50 σημεία ελέγχου στην Αττική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», που «φορτώνει» με χιόνια και την Αττική, ακόμη και το κέντρο.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εφαρμογή έχουν τεθεί τα επικαιροποιημένα επιχειρησιακά σχέδια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2» και «ΒΟΡΕΑΣ 2», για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και χιονοπτώσεων.

Εν όψει της κλιμάκωσης των φαινομένων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Παράλληλα, οι αρχές ζητούν από όσους οδηγούς σκοπεύουν να κινηθούν τις ημέρες της κακοκαιρίας, να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

Τα «κέντρα επιχειρήσεων» της Πυροσβεστικής
Μαλακάσα
Αφίδνες
Βαρυμπόμπη
Πεντέλη
Βαρνάβας
Βίλια
Αγία Σωτήρα
Λούμπα Μεγάρων
Γέφυρα Καλυφτάκη
Αττική οδός
Ρουπάκη, Ασπρόπυργος
Δαχτυλίδι Κηφισίας

Το σχέδιο για τις κεντρικές αρτηρίες της Αττικής
Λ. Κηφισίας
Λ. Μεσογείων
Κατεχάκη ( Σε 4 σημεία)
Λ. Κηφισού
Λ. Διονύσου
Οι δρόμοι για τα νοσοκομεία, προς ΚΑΤ και Παίδων, ιδιαίτερη βαρύτητα

«Μπλόκα» για ελέγχους και αλυσίδες
50 σημεία σε όλη την Αττική
Εισόδους και εξόδους Αττικής Οδού
Διόδια Ελευσίνας και Αφίδνες

Δείτε επίσης