Ελλάδα

Μήνυμα του 112 στην Εύβοια για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή

Μήνυμα του 112 στην Εύβοια για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Στην ειδοποίηση, κάνει λόγο για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή. Ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν της οδηγίες των Αρχών.

Το «έστρωσε» στην Εύβοια - Σφοδρές χιονοπτώσεις με θυελλώδεις ανέμους

Ραγδαία επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να χτυπάνε με σφοδρότητα αρκετές περιοχές του Νομού με ισχυρές χιονοπτώσεις.

Πριν από λίγο έπειτα από χιονοκαταιγίδα με ισχυρούς κεραυνούς ντύθηκαν στα λευκά περιοχές της Νότιας και της Βόρειας Εύβοιας. Συγκεκριμένα όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες ισχυρή χιονόπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Κριεζά, στην Κύμη, στην Αγία Άννα, στον Οξύλιθο, Κερασιά, Νεοχώρι και στο Αυλωνάρι.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και από τις γύρω περιοχές, η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει ξεκινήσει την επέλασή της ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Η χιονοκαταιγίδα, ή όπως επίσης είναι γνωστή ως χιονοθύελλα, με βροντές ή χιόνι με αστραπές και βροντές, είναι ένα σπάνιο είδος καταιγίδας, κατά το οποίο παρατηρούνται τα τυπικά φαινόμενα ηλεκτρικής δραστηριότητας (αστραπές και βροντές), με τη διαφορά ότι η ατμοσφαιρική κατακρήμνιση αποτελείται από χιόνι, αντί για βροχή.

Από τις προμεσημβρινές ώρες, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν (και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο), τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή ενώ σε δήμους και υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια έχει σημάνει συναγερμός για την επικίνδυνη κακοκαιρία που θα σαρώσει τη χώρα ξεκινώντας κυρίως από σήμερα, ενώ θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη.

Ο καιρός σήμερα στην Εύβοια

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι:Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα νότια έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Τι θα ισχύσει για τα σχολεία της Εύβοιας

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα έχουν λειτουργήσει κατά το παρελθόν με πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σε ότι έχει να κάνει με τα σχολεία της Εύβοιας ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται δεν υπάρχει καμία απόφαση παρά το γεγονός ότι κάποιοι γονείς σε επικοινωνία με το evima.gr μας μεταφέρουν ότι από τα σχολεία τους έχουν πει ότι δύσκολα θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Το ίδιο δήλωσε στο evima.gr και ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Κελαϊδίτης αναφορικά με τα σχολέια, συγκεκριμένα ανέφερε πως, «είναι πολύ πιθανό να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στην Εύβοια την Δευτέρα».

Δείτε επίσης