Ελλάδα

Στις 10 το πρωί «ανοίγει» το Δημόσιο λόγω του χιονιά - Δείτε την ανακοίνωση

Αφορά όσους δεν δουλέψουν με τηλεργασία - Οι υπηρεσίες θα πρέπει να μεριμνήσουν για όσα ραντεβού με τους πολίτες ακυρώθηκαν

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Στις 10.00 ανοιγει αύριο το Δημόσιο στην Αττική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα «ανοίξει» το Δημόσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ωράριο λειτουργίας αφορά ειδικά την Περιφέρεια Αττικής και ξεκινάει μετά τις 10 το πρωί, για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν εργαστούν με τηλεργασία, ενώ για τους πολίτες που είχαν ορίσει ραντεβού πριν τις 10:00, οι ίδιες υπηρεσίες θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να γίνει ο επαναπρογραμματισμός τους.

Συγκεκριμενα και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, σχετικά με τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών ανακοινώνονται, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, τα εξής: «Βάσει των καιρικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής και για την ασφάλεια των υπαλλήλων εκείνων που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας, διευκρινίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών και αντιστοίχως η προσέλευση των υπαλλήλων αυτών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί».

«Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.»

Δείτε επίσης