Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά σχολεία σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά και που θα ανοίξουν αργότερα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά σχολεία σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κλειστά σχολεία εκτός από την Αττική έχουν ανακοινωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φλώρινα Πρέσπα και Αμύνταιο στη Δυτική Μακεδονία, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από την πλευρά του, ο δήμος Εορδαίας στη Δυτική Μακεδονίας, ανακοίνωσε ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και των σφοδρών ανέμων, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μία ώρα αργότερα έναντι του κανονικού, δηλαδή στις 9.15 το πρωί, θα ξεκινήσουν αύριο τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου της περιοχής.Ε

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Βόλου, λόγω της ολοήμερης χιονόπτωσης και του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις πρωινές ώρες, με απόφαση του δημάρχου στην περιοχή και με στόχο να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για πλήρη και ασφαλή καθαρισμό των σχολείων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας, τα σχολεία του δήμου Ηρακλείου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Την ίδια απόφαση ανακοίνωσε νωρίτερα ο δήμος Μαλεβιζίου, ο δήμος Μινώα Πεδιάδος και ο δήμος Χερσονήσου.

Δείτε επίσης