Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η εθνική οδός - Χιονοθύελλα μέχρι τη Λαμία

Σφοδρή χιονόπτωση στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη-Διακοπή κυκλοφορίας για τα οχήματα, είτε φέρουν είτε δεν φέρουν αλυσίδες-Πού αλλού έχουν κλείσει οι δρόμοι

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η εθνική οδός – Χιονοθύελλα μέχρι τη Λαμία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ακραία φαινόμενα θα συνεχιστεί ο καιρός και τη Δευτέρα, καθώς εξελίσσεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» σε όλη τη χώρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι έντονες χιονοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι, καθώς και το δριμύ κρύο.

Όπως έχουν υπογραμμίσει οι μετεωρολόγοι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε Αττική, Στερεά, Εύβοια και άλλες περιοχές και σήμερα, με κάποιους να σημειώνουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη.

Μάλιστα στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας η χιονόπτωση είναι σφοδρή, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί για τα οχήματα, είτε φέρουν είτε δεν φέρουν αλυσίδες.

Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία και από το 261ο χιλιόμετρο μέχρι το 56ο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ το πιθανότερο είναι ότι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας θα αποκατασταθεί μετά από δύο ώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγάλο ύψος χιονιού βρίσκεται στην περιοχή των Οινοφύτων.

Στην Αττική έχει, επίσης, διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν αλυσίδες, και το πρόστιμο ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Χιονοθύελλες σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική – Πού θα συνεχιστούν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, θα συνεχιστεί η επέλαση της κακοκαιρίας.

«Μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα και είχαμε μεγάλα ύψη χιονόπτωση; Περιφερειακά της Αθήνας. Χιονοστρώσεις δεν υπήρχαν ωστόσο σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν:

Βόρεια – υπερβόρεια προάστια: Μαλακάσα, Σηματάκι, Διόνυσος, Πεντέλη, Θρακομακεδόνες, Αφίδνες

Βορειοανατολική Αττική: Γλυκά Νερά Παλλήνη, Γέρακας

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά ωστόσο με μικρότερη διάρκεια.

Οι περιοχές Εύβοια, Αττική και Βοιωτία είναι στο «κόκκινο». Το τρίτο κύμα θα είναι πιο εξασθενημένο, καθώς ο καιρός μπαίνει, σε τροχιά βελτίωσης.

Δείτε επίσης