Ελλάδα

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν οι αρχηγοί σπείρας διακίνησης ηρωίνης

Η εγκληματική ομάδα είχε διακινήσει τουλάχιστον στα 571 γραμμάρια ηρωίνης από τον Ιούλιο του 2022

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν οι αρχηγοί σπείρας διακίνησης ηρωίνης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Δίωξη Ναρκωτικών Κέρκυρας, με οργανωμένες επιχειρήσεις που εκτελέστηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ηρωίνη στο νησί και συνέλαβε στην κεντρική και βόρεια Κέρκυρα δύο αλλοδαπούς ηλικίας 39 και 35 χρόνων που θεωρούνται ηγετικά στελέχη της.

Όπως εκτιμούν αστυνομικοί η σπείρα είχε διακινήσει τουλάχιστον στα 571 γραμμάρια ηρωίνης από τον Ιούλιο του 2022. Ο 35χρονος ο οποίος είχε αναλάβει να εξασφαλίζει τις ποσότητες των ναρκωτικών, συνελήφθη το Σάββατο στην Κασσιώπη, ενώ ο 39χρονος που ήταν ο βασικός διακινητής είχε ήδη συλληφθεί το βράδυ της Παρασκευής μόλις αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας από το πλοίο της γραμμής.

Για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα ως "βαποράκια", ταυτοποιήθηκαν ένας 34χρονος αλλοδαπός που είχε συλληφθεί με επιχείρηση τον Δεκέμβριο του 2022, όταν είχαν κατασχεθεί 235 γραμμάρια ηρωίνης και είναι προφυλακισμένος, καθώς και ένας 31χρονος Έλληνας ο οποίος αναζητείται. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 22 χρήστες που αγόραζαν ναρκωτικά από αυτούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν συνολικά 100 γραμμάρια ηρωίνης, δυο αυτοκίνητα και τέσσερα κινητά και σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ηρωίνης σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Δείτε επίσης