Ελλάδα

Κοζάνη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρες που είχε διαπράξει σπείρα διαρρηκτών

Έλληνες, ηλικίας 20 και 27 ετών οι δύο από τους τρεις δράστες.. Είχαν αρπάξει περίπου 60.000 ευρώ.

Κοζάνη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρες που είχε διαπράξει σπείρα διαρρηκτών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τριμελής σπείρα διαρρηκτών έβαζε στο στόχαστρο σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν σε θερινές διακοπές στην πόλη της Κοζάνης και σε περιοχές της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα διέπραξε έξι κλοπές και δυο απόπειρες με λεία κοσμήματα και μετρητά συνολικής αξίας 57.210 ευρώ.

Οι κλοπές που έγιναν από τις 11 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, εξιχνιάστηκαν μετά την αξιολόγηση δεδομένων που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης και εξακριβώθηκε η συμμετοχή σε αυτές δύο Ελλήνων ηλικίας 20 και 27 χρόνων, ενώ παραμένει άγνωστος ο τρίτος της σπείρας.

Στο διάστημα της δράσης τους διέρρηξαν τέσσερα σπίτια στην πόλη της Κοζάνης και δύο σε περιοχές της Μαγνησίας, παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία τις κύριες εισόδους ή τα παράθυρα σπιτιών και έκλεψαν από το εσωτερικό τους μετρητά, κοσμήματα, χρυσαφικά και χρυσές λίρες. Σε άλλα δύο σπίτια στην πόλη της Κοζάνης δεν κατάφεραν να κλέψουν κάτι αξίας.

Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών για σύσταση εγκληματικής ομάδας (συμμορία) και διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες σε βαθμό κακουργήματος υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν την προανάκριση για την ταυτοποίηση του τρίτου μέλους της σπείρας και την εξιχνίαση και διαρρήξεων που πιθανολογείται ότι έκαναν και σε άλλες περιοχές.

Δείτε επίσης