Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα-Δήμαρχος Πεντέλης: «Χιονίζει, ξεχιονίζουμε, ξαναχιονίζει»

Τα μηχανήματα κάνουν ασταμάτητα εκχιονισμούς και ρίψεις άλατος, όμως ανά διαστήματα ξαναχιονίζει, οπότε η προσπάθεια των συνεργείων είναι διαρκής

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα-Δήμαρχος Πεντέλης: «Χιονίζει, ξεχιονίζουμε, ξαναχιονίζει»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα συνεργεία επιχειρούν στον Δήμο Πεντέλης, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτές και τις τρεις δημοτικές κοινότητες, την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια.

Οι βασικές οδικές αρτηρίες δεν έχουν κλείσει, ωστόσο προβλήματα παρουσιάζονται στους μικρότερους δρόμους, οι οποίοι είναι και πιο δύσκολοι στην πρόσβαση.

Τα μηχανήματα κάνουν ασταμάτητα εκχιονισμούς και ρίψεις άλατος, όμως ανά διαστήματα ξαναχιονίζει, οπότε η προσπάθεια των συνεργείων είναι διαρκής.

«Χιονίζει, ξεχιονίζουμε, ξαναχιονίζει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή το 85% του οδικού δικτύου του δήμου μας είναι ανοιχτό. Όλους τους κεντρικούς δρόμους τους έχουμε κρατήσει ανοιχτούς και υπάρχουν κάποια προβλήματα στα Μελίσσια και στα βόρεια, όπου οι δρόμοι είναι δύσκολοι στην πρόσβαση, είτε γιατί είναι πολύ στενοί, είτε γιατί είναι ανηφορικοί και χωμάτινοι. Όμως δεν έχουμε σταματήσει καθόλου, είμαστε διαρκώς στη μάχη και συνεχίζουμε».

Η κ. Κεχαγιά είπε ακόμη πως δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης στον δήμο. Ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή, λόγω του παγετού. Η δημοτική Αρχή της Πεντέλης έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, όπου υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την κατάσταση στους δρόμους της πόλης.

Δείτε επίσης