Ελλάδα

Αποκηρύσσουν τον Βασίλη Τσιάρτα -«Δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του»

Η μητέρα και η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα πήραν θέση, με επιστολή που εξέδωσαν, τονίζοντας πως δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του

Αποκηρύσσουν τον Βασίλη Τσιάρτα -«Δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η απόφαση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές με το κόμμα των Τζήμερου-Κρανιδιώτη, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την υπόλοιπη οικογένεια του Βασίλη Τσιάρτα και συγκεκριμένα για την μητέρα και την αδελφή του.

Μέσω δήλωσης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα anepikairos.gr από τη Βέροια, η μητέρα και η αδελφή του Τσιάρτα τονίζουν ότι δεν έχουν ουδεμία απολύτως σχέση «με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό».

«Ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του», επισημαίνουν στη δήλωσή τους.

Μάνα και αδερφή… του γυρνούν την πλάτη

Οι δύο γυναίκες αναγκάστηκαν προκειμένου να διαχωρίσουν πλήρως την θέση τους από τον Βασίλη Τσιάρτα να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία τον… αποκηρύσσουν.

Θέλουν δε να αποκαταστήσουν και την εικόνα του πατέρα του Βασίλη Τσιάρτα, Αναστάσιου, που όπως προκύπτει από όσα αναφέρουν ευτυχώς «έφυγε νωρίς» και δεν είδε το γιο του εκφραστή ιδεών και απόψεων που προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η επιστολή αναφέρει:

Διευκρινιστική δήλωση των Σοφίας, χήρας Αναστασίου Τσιάρτα και Ελευθερίας Τσιάρτα του Αναστασίου.

Aναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου.

Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση

Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα

Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου»

Δείτε επίσης