Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο νοσηλευτής για τον θάνατο 25χρονου ΑμεΑ

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του - Ο όρος που του επιβλήθηκε

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο νοσηλευτής για τον θάνατο 25χρονου ΑμεΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα ο νοσηλευτής που κατηγορείται για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 25χρονου ασθενή σε δομή της Θεσσαλονίκης για άτομα με ειδικές ανάγκες, τον Νοέμβριο του 2021, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 56χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου έχει απαγγελθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου, καθώς ο 25χρονος Πάρης, ΑμεΑ φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια, πριν τελικά πεθάνει στο νοσοκομείο Παπανικολάου της πόλης, απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του προσάπτει η οικογένεια του παιδιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η οικογένεια του θύματος όσο και άλλοι γονείς περιθαλπόμενων στην Δομή για άτομα με ειδικές ανάγκες, πριν τον θάνατο του 25χρονου παλικαριού τον Νοέμβριο του ’21, είχαν υποβάλλει αλλεπάλληλες μηνύσεις σε βάρος της διοίκησης της δομής Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος νοσηλευτής, απολογούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του νεαρού, για τον οποίο φέρεται να είπε ότι υπήρξε «επιθετικός, με «επαναλαμβανόμενη βίαιη συμπεριφορά» εναντίον φροντιστών και περιθαλπόμενων ατόμων, αλλά και κατά του ιδίου.

Στην Δομή πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), κατά τον οποίο διαπιστώθηκε σειρά παραλείψεων και παρατυπιών στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να ζητηθεί (και να γίνει δεκτή), τον περασμένο Νοέμβριο, η παραίτηση του συνόλου των μελών της διοίκησης της Δομής.

Το περιστατικό με τον 25χρονο περιλαμβανόταν στην έκθεση ελέγχου που είχε συντάξει η ΕΑΔ και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να αξιολογηθεί ποινικά.

Δείτε επίσης