Ελλάδα

«Μπάρμπαρα»: Η ώρα της Αττικής - «Κακοκαιρία όπως το 2002», λέει ο Μαρουσάκης

Για πυκνό χιόνι στην Αττική ως την Πέμπτη το πρωί προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - «Τίποτα δεν έχει τελειώσει», τονίζει

«Η ώρα της Αττικής»: «Κακοκαιρία όπως το 2002», λέει ο Μαρουσάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Χιόνι το απόγευμα της Τρίτης στα βόρεια προάστια, την ώρα που, με νέα του ανάρτηση στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και την Αττική, επισημαίνοντας πως «μπορεί να μας θυμίσει το 2002».

Λίγο νωρίτερα, χιονόπτωση σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής, στην Κηφισιά και βορειότερα, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν από τον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή έως τα Γλυκά Νερά. Κατά πληροφορίες, σε Διόνυσο και Κηφισιά υπάρχουν άνθρωποι που έμειναν και δεν μπορούνσαν να βγουν, στα σπίτια τους, λόγω του χιονιά.

«Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας» αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «τα προγνωστικά θέλουν κατά περιόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στον νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου» έγραψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά:

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης