Ελλάδα

Αμαλιάδα: Οικογενειακή σπείρα ρήμαζε τα αυτοκίνητα

Μέλη της σπείρας πατέρας, γιος και γαμπρός. Άρπαξαν αντικείμενα συνολικής αξίας 4.900 και προκάλεσαν αρκετές φθορές

Αμαλιάδα: Οικογενειακή σπείρα ρήμαζε τα αυτοκίνητα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Είχαν ρημάξει τα σταθμευμένα οχήματα στην Αμαλιάδα. Πατέρας, γιος και γαμπρός, μέλη της ίδιας οικογένειας Ρομά, τις τελευταίες δέκα ημέρες διέρρηξαν πέντε οχήματα και άρπαξαν από αυτά αντικείμενα συνολικής αξίας 4.900, προκαλώντας αρκετές φθορές.

Η δράση της οικογενειακής σπείρας πήρε τέλος πριν παρέλθει το αυτόφωρο από τις δυο τελευταίες κλοπές, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής διέρρηξαν ένα σταθμευμένο φορτηγό και άρπαξαν από μέσα μια κυνηγετική καραμπίνα, ενώ προηγουμένως είχαν διαρρήξει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ξήλωσαν το radio-cd που άρπαξαν μαζί με ένα tablet.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, με έφοδο αστυνομικών της Ασφαλείας Ήλιδας στα σπίτια τους στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση εξιχνιάστηκαν και οι προηγούμενες κλοπές, με πρώτη σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο του οποίου έσπασαν το τζάμι και άρπαξαν τσάντες με ρούχα και ένα πορτοφόλι με τραπεζικές κάρτες. Έπειτα, παραβίασαν την πόρτα ενός φορτηγού, έκλεψαν κούτες με ρούχα που προορίζονταν προς πώληση και προσπάθησαν να το βάλουν μπροστά παραβιάζοντας τη μίζα, χωρίς να τα καταφέρουν. Αμέσως μετά, παραβίασαν την πόρτα ενός βαν από το οποίο έκλεψαν ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα.

Σε έρευνες που έκαναν στις κατοικίες των τριών Ρομά, οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Σε βάρος των δραστών, δύο από τους οποίους είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Δείτε επίσης