Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 3 συλλήψεις για τη ληστεία με απειλή μαχαιριού σε φαρμακείo

Σεσημασμένος ο ένας εκ των συλληφθέντων

Θεσσαλονίκη: 3 συλλήψεις για τη ληστεία με απειλή μαχαιριού σε φαρμακείo
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τη χθεσινή (12-2) ληστεία σε φαρμακείο στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως επισημαίνει το grtimes.gr, επικαλούμενο την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η άμεση κινητοποίηση πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι δράστες λίγη ώρα αφότου έγινε η ληστεία.

Πρόκειται για δύο άντρες 30 και 31 ετών από την Αλβανία και μία 21χρονη από την Ελλάδα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

Να σημειωθεί πως ο 30χρονος είχε πραγματοποιήσει ακόμη μία ληστεία λίγες μέρες πριν σε φαρμακείο, στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Η άμεση κινητοποίηση πληρώματος περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ατόμων που εμπλέκονται σε ληστεία φαρμακείου στην περιοχή της Ανάληψης.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς άντρες 30 και 31 ετών και μία 21χρονη ημεδαπή σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (12-02-2023), ο 30χρονος, εισήλθε σε φαρμακείο και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Ακολούθως επιβιβάστηκε σε όχημα όπου τον ανέμεναν οι άλλοι δύο συνεργοί του και επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως εντοπίσθηκαν να κινούνται στην Περιφερειακή Οδό, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο 30χρονος άντρας, κινούμενος στην περιοχή της Καλαμαριάς, την 10-02-2023 διέπραξε, με τον ίδιο τρόπο, ληστεία σε φαρμακείο της περιοχής, αφαιρώντας (300) περίπου ευρώ.

Σε έρευνα του οχήματος βρέθηκαν τόσο το αιχμηρό αντικείμενο όσο και είδη ένδυσης-υπόδησης που τον τοποθετούν στους τόπους διάπραξης των αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Δείτε επίσης