Ελλάδα

Φωτογραφία ντοκουμέντο με τα όπλα που πήγαν να περάσουν στην Ελλάδα Τουρκοκύπριοι

Πώς τους έπιασαν με τα όπλα στα σύνορα - Τρεις συλλήψεις

Φωτογραφία ντοκουμέντο με τα όπλα που πήγαν να περάσουν στην Ελλάδα Τουρκοκύπριοι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεκάδες πιστόλια επιχείρησαν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια από την Τουρκία, τρία άτομα που συνελήφθησαν στο Τελωνείο των Κήπων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου σαράντα πέντε πιστόλια, -είκοσι μάρκας Blow και 25 μάρκας Walther διαμετρήματος 7,65- και δυο στιλέτα.

Πώς έπιασαν στα σύνορα τους Τουρκοκύπριους με τα όπλα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου στις 19:00 χθες το απόγευμα, το αυτοκίνητο με τους δυο άντρες υπηκόους Κύπρου -με καταγωγή από τα κατεχόμενα εδάφη της κυπριακής δημοκρατίας- και τη μια γυναίκα υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου -τουρκοκυπριακής καταγωγής, επιχείρησε να περάσει από το συνοριακό σημείο, όταν έγινε ο έλεγχος.

Στη ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μαζί με τα όπλα βρέθηκαν και 18 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία δασμών, 27 νομίσματα και 10 τμήματα νομισμάτων που ερευνάται εάν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.

Παράλληλα κατασχέθηκαν 9 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες sim, 1 μεταλλικός τρίφτης κάνναβης καθώς και 700 ευρώ. Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης.

Δείτε επίσης