Ελλάδα

Αλ. Καμπανός: Καρέ-καρέ η επίθεση στον 19χρονο φοιτητή και τους φίλους του

Προβλήθηκαν στο δικαστήριο 4 βίντεο με τη δολοφονική επίθεση. Παράλληλα με την προβολή αστυνομικός μάρτυρας παρείχε διευκρινίσεις για το οπτικοακουστικό υλικό

Αλ. Καμπανός: Καρέ-καρέ η επίθεση στον 19χρονο φοιτητή και τους φίλους του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με την προβολή τεσσάρων βίντεο από τη δολοφονική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, συνέχισε την κατάθεση του, ο δεύτερος μάρτυρας- αστυνομικός στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο αστυνομικός του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής παράλληλα με την προβολή των τεσσάρων βίντεο, παρείχε διευκρινίσεις κατόπιν αιτήματος της εισαγγελέως της έδρας Κυριακής Κλιάμπα.

Το 1ο βίντεο διάρκειας 66 δευτερολέπτων προέρχεται από κατάστημα «4all», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ν. Πλαστήρα και Θ. Γαζή. Εκεί φαίνονται τα τρία οχήματα που φθάνουν με τη σειρά. «Άνοιξαν οι πόρτες και βγήκαν οι κατηγορούμενοι. Στο 1ο όχημα, ο οδηγός κατέβηκε έκανε 1-2 βήματα και επέστρεψε στο όχημα το οποίο κινήθηκε δύο μέτρα επειδή ήταν λυμένο το χειρόφρενο. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα οι 8 επιβαίνοντες επέτρεψαν πίσω στα δυο αυτοκίνητα και έφυγαν» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Η επίθεση έγινε συγχρονισμένα

Σχετικά με τους χρόνους που οι κατηγορούμενοι απουσίαζαν από τα αυτοκίνητα, ο αστυνομικός επισήμανε ότι: “Εκτιμάμε και τις σκιές που φαίνονται.
Δύο παίρνουν κάποια στειλιάρια από το πορτ-μπαγκάζ, σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβαινόντων στο αυτοκίνητό που ακολουθούσε. Το τρίτο αυτοκίνητο δεν φαίνεται σε αυτό το βίντεο.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα φαίνονται να περπατούν όσοι αποβιβάστηκαν από τα δύο αυτοκίνητα. Η επίθεση έγινε συγχρονισμένα, για να έρθουν και οι δύο πλευρές, ταυτόχρονα. Τους έκλεισαν.

Ο 1ος κατηγορούμενος δεν φαίνεται για 11 δευτερόλεπτα. Η απόσταση, από τα οχήματα μέχρι το σημείο της επίθεσης, είναι 20 μέτρα .Υπάρχουν κι άλλοι που δεν φαίνονται για μικρό χρονικό διάστημα. Κάποιος προλαβαίνει να πάει και να επιστρέψει”.

Το επόμενο βίντεο προέρχεται από χρυσοχοείο που βρίσκεται επί της οδού Γαζή, με μέτωπο προς Πλαστήρα. “Βλέπει” προς το σχολείο και στο οποίο
φαίνεται πότε στρίβει το 3ο αυτοκίνητο, μάρκας polo και πόση ώρα κάθεται στο σημείο της επίθεσης. “Ο οδηγός κάθεται μέσα και οδηγεί. Φαίνονται και οι υπόλοιποι τρεις επιβαίνοντες που τρέχουν. Ο ένας φαίνεται σαν να φοράει κράνος, επειδή γυαλίζει”.

Στο 3ο βίντεο που προέρχεται από μπαλκόνι παρακείμενης οικοδομής, φαίνεται η αποχώρηση των ατόμων, ποιοι μπαίνουν στα αυτοκίνητα και πως φεύγουν. “Ακόμη καταγράφεται η επίθεση που δέχονται από φίλους του Άρη που ήρθαν προς ενίσχυση. Κάποιος πετάει ένα σκαμπό στο καπό του 1ου αυτοκινήτου” ανέφερε ο μάρτυρας.

Και το 4ο βίντεο προέρχεται από λήψη κινητού τηλεφώνου, από μπαλκόνι πολυκατοικίας. “Από την αριστερή πλευρά φεύγουν δύο άτομα προς την οδό Σεφέρη. Πήγαν προς το polo και έφυγαν τελευταίοι” σημείωσε ο μάρτυρας . Η εισαγγελέας της έδρας του ζήτησε να κάνει εκτίμηση για το πώς προέκυψαν οι κινήσεις των δραστών. ” Πρόκειται για λογικά συμπεράσματα που βγαίνουν από τα βίντεο σε συνδυασμό με μαρτυρίες, απολογίες, DNA κ.α”.

Όσον αφορά τα όπλα που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης, ο αστυνομικός επισήμανε ότι: “Δυο ματσετες (μαχαίρια) δεν έχουν σχέση με τους κατηγορούμενους, ούτε με τα θύματα. Είναι από τα άτομα, τους φίλους του Άρη, που φαίνονται στο βίντεο να ανεβαίνουν της οδό Πλαστήρα, για να βοηθήσουν”.

Ακόμη σημείωσε ότι: “Όταν εντοπίσαμε το polo, αυτό ήταν καθαρισμένο πολύ καλά, εσωτερικά και εξωτερικά”.

Δείτε ένα από τα βίντεο που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης:

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε επίσης