Ελλάδα

Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον κλέφτη με το ηλεκτρονικό πατίνι

Φέρεται να διέπραξε, με την ίδια μέθοδο, άλλες επτά κλοπές σε κοσματοπωλεία και καταστήματα σε Άγιο Δημήτριο, Περιστέρι, Αθήνα, Χαϊδάρι και Αιγάλεω

Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον κλέφτη με το ηλεκτρονικό πατίνι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνολικά 19 κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης φέρεται να διέπραξε 41χρονος που είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο για διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για τον κλέφτη με το ηλεκτρονικό παντίνι στον οποίο η Ελληνική Αστυνομία είχε αποδόσει τη διάπραξη 12 περιπτώσεων κλοπών από κοσμηματοπωλεία και φαρμακείο,

Σήμερα η ΕΛ.ΑΣ διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας συμπληρωματική δικογραφία για τον 41χρονο με την οποία του "χρεώνει" την τέλεση άλλων επτά κλοπών σε κοσμηματοπωλεία και καταστήματα και πάλι με τη μέθοδο της απαχόλησης στις περιοχές του του Αγίου Δημητρίου, του Περιστερίου, της Αθήνας, του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω.

Πως δρούσε

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος έμπαινε σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στο Κολωνάκι, προσποιούνταν τον πελάτη, αφαιρούσε κοσμήματα δίχως να γίνεται αντιληπτός από τους υπαλλήλους και αποχωρούσε.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, την 22-12-2022 ο κατηγορούμενος είχε μεταβεί σε κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι, προσποιούμενος τον πελάτη και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας και αποχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτός από την υπάλληλο.

Κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 41χρονο ως δράστη της ανωτέρω κλοπής. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο Κολωνάκι να επιβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι, έξω από κοσμηματοπωλείο προτού εισέλθει και προβεί σε κάποια έκνομη πράξη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα, προσποιούμενος τον πελάτη και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσε τα κοσμήματα και αποχωρούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Στη συνέχεια, ο δράστης διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 41χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε είχε αφαιρέσει από έτερο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα λίγο νωρίτερα την 23-12-2022.

Επίσης, κατασχέθηκε και το ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποιούσε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των κλοπών.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν -12- περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μέθοδο σε κοσμηματοπωλεία σε Αθήνα, Κολωνάκι, Βριλήσσια, Νέα Σμύρνη, Πειραιά και μία περίπτωση κλοπής από φαρμακείο στην Αθήνα, απ’ όπου αφαίρεσε σακίδιο πλάτης.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε ο κατηγορούμενος από την εγκληματική του δραστηριότητα, υπολογίζεται σε -62.610- ευρώ.

Επιπλέον, ο 41χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή και άλλων δραστών συνεχίζεται.

Η νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Το Τμήμα Εγκλημάτων Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την εξιχνίαση -12- περιπτώσεων κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης από κοσμηματοπωλεία και φαρμακείο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τη σύλληψη 41χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, διενήργησε περαιτέρω έρευνα για την ενδεχόμενη ταυτοποίηση της συμμετοχής του δράστη και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών, με αποτέλεσμα να εξιχνιασθούν επιπλέον επτά (7) κλοπές σε κοσμηματοπωλεία και καταστήματα με την ίδια μέθοδο, στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, του Περιστερίου, της Αθήνας, του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω.

Συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικης διάταξης, είχε δώσει στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιανουάριο τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 41χρονου κλέφτη με το πατίνι

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ΛΕΜΠΕΣΗ Παναγιώτη του Δημητρίου και της Κωνσταντίνας, γεννηθέντα την 5-7-1981 στην Αθήνα

klefths_patini_

Αφέθηκε ελεύθερος

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης, είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου και λίγες μέρες αργότερα με απόφαση ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχικών θεμάτων που αντιμετωπίζει.

Την Τριτη ο 41χρονος καταγγέλθηκε ότι έκλεψε κατάστημα στη Γλυφάδα, από όπου φέρεται να αφαιρεσε διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας 17.000 ευρώ

Δείτε επίσης