Ελλάδα

Συγκέντρωση καλλιτεχνών στην οδό Ρηγίλλης -Σε εξέλιξη η συνάντηση στο Μαξίμου

Στη συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ανταποκρίθηκαν καλλιτέχνες από όλους τους κλάδους

Συγκέντρωση καλλιτεχνών στην οδό Ρηγίλλης -Σε εξέλιξη η συνάντηση στο Μαξίμου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα καλλιτέχνες στην οδό Ρηγίλλης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των σωματείων τους.

Στη συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ανταποκρίθηκαν καλλιτέχνες από όλους τους κλάδους.

Σε εξέλιξη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το ραντεβού εκπροσώπων των καλλιτεχνών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται μια ακόμα παρέμβαση για τους καλλιτέχνες, για να αντιμετωπιστούν ζητήματα που τους αφορούν και έχουν μείνει διαχρονικά άλυτα, αν και αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει υπαναχώρηση από το Προεδρικό Διάταγμα εν γένει. Την εν λόγω λύση επεξεργάζονται το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ραντεβού τους καλλιτέχνες εκπροσωπήσουν οι: Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος), αντί του Σπύρου Μπιμπίλα(Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), ο οποίος έχει να παραστεί όπως λέει σε μια κηδεία, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο γγ του ΣΕΗ, Ορέστης Λάσκος, Μ. Ανανιάδου (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομενων στο χορό), Βασίλης Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου), Γιάννης Μόσχος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου), Αστέρης Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), Δηώ Καγγελάρη (Διευθύντρια Σχολής Εθνικού Θεάτρου), Γιάννης Ρήγας (Διευθυντής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), και Θάνος Παπαδογιάννης, Εκπροσωπος σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Τελικά η Πρώην Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, δεν θα παραβρεθεί, καθώς όπως λέει δεν έχει θεσμική ιδιότητα.

Από μέρους της κυβέρνησης, στο ραντεβού μετάσχουν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βούτσινος και η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.

Δείτε επίσης