Ελλάδα

Πώς θα γίνει το μνημόσυνο στη Μητρόπολη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο καφές στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το δείπνο και το τρισάγιο σε κλειστό κύκλο.

Πώς θα γίνει το μνημόσυνο στη Μητρόπολη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στη Μητρόπολη Αθηνών, θα λάβει χώρα το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ την επομένη, Κυριακή, θα γίνει το τρισάγιο στο Τατόι.

Η οικογένεια έστειλε ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης με την οποία γνωστοποίησε ότι σε αντίθεση με την κηδεία, η είσοδος στον Ιερό Ναό δεν θα επιτραπεί σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι επίσημοι που θα παρευρεθούν στη Μητρόπολη το πρωί του Σαββάτου θα είναι λιγότεροι σε σχέση με την κηδεία, ωστόσο τα μέτρα της Αστυνομίας και αυτή τη φορά θα είναι αυστηρά. Συγκεκριμένα, 300 αστυνομικοί θα περιφρουρούν την περιοχή, η Μητροπόλεως θα είναι κλειστή, ενώ οι καλεσμένοι θα μετακινούνται με βαν. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής οι καλεσμένοι θα πιουν καφέ, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Την Κυριακή θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του τάφου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» καθυστέρησαν τις εργασίες, με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να γίνονται εντατικά. Ερωτηματικό αποτελεί τι θα αναγράφεται στην επιγραφή.

Η οικογένεια έχει ζητήσει να είναι παρόντες μόνο οι στενοί συγγενείς και αναμένεται να απαγορευθεί η είσοδος στο Τατόι για τον κόσμο.

Η οικογένεια στην Αθήνα

Όλα τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκονται ξανά στην Αθήνα. Την Τετάρτη έφθασαν ο Παύλος και η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ, οι οποίοι κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια». Μάλιστα, σύμφωνα με το ισπανικό «Hola», το ζευγάρι, αφού άφησε τις αποσκευές του, μετέβη στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες εν αναμονή του μνημόσυνου και του καφέ που θα δοθεί εκεί μετά.

Στην Αθήνα βρίσκονται και οι κόρες του Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας, η πρωτότοκη Αλεξία και η μικρότερη Θεοδώρα. Μάλιστα, χτες έκαναν έξοδο για φαγητό με τη μητέρα τους Άννα-Μαρία.

Στην Ελλάδα βρίσκεται και η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η άφιξή της απασχολεί τον ισπανικό Τύπο, με τα Μέσα να αναφέρουν πως για να της συμπαρασταθούν ταξίδεψαν μαζί της και οι κόρες της - οι πριγκίπισσες Έλενα και Χριστίνα. Μαζί με τη Σοφία ταξίδεψε και η αδερφή της Ειρήνη.

Στο μνημόσυνο του Σαββάτου αναμένεται να παραστούν 250 άτομα, προσκεκλημένοι της οικογένειας. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που συνδέονται με τον τέως βασιλιά είτε με την οικογένειά του και δεν υπήρχε η δυνατότητα λόγω περιορισμένου χώρου να προσκληθούν στην κηδεία.

Δείτε επίσης