Ελλάδα

Νέα αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει η μητέρα της 12χρονης

Η ανακοίνωση Λύτρα

Νέα αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει η μητέρα της 12χρονης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό ζητάει εκ νέου άρση της προσωρινής της κράτησης, εμμένοντας ότι δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη.

Νέα αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες η μητέρα της 12χρονης που έχει πέσει θύμα βιασμού. Ο δικηγόρος της προφυλακισμένης γυναίκας η οποία φέρεται ως ποινικά εμπλεκόμενη στην ίδια υπόθεση, Απόστολος Λύτρας, δημοσιοποίησε την πρόθεση της εντολέως του να ζητήσει εκ νέου την άρση της προσωρινής της κράτησης εμμένοντας στην αρχική υπερασπιστική της θέση ότι δεν έχει διαπράξει απολύτως καμία αξιόποινη πράξη.

«Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Απόστολος Λύτρας.

Η ανακοίνωση Λύτρα

Συγκεκριμένα ο κ. Λύτρας μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις και την προσωρινή κράτηση των τεσσάρων εκ των πέντε νέων κατηγορουμένων σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Όπως, ενημερωθήκαμε σήμερα πραγματοποιήθηκε σύλληψη πέντε έτερων προσώπων, κατηγορούμενων για εμπλοκή τους στην υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι και κλήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας για να απολογηθούν.

Είναι δεδομένο πως επίκειται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και κατά άλλων προσώπων εμπλεκομένων στην υπόθεση της 12χρονης, ενώ θα πρέπει να διερευνηθεί και αν υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα των ήδη κατηγορούμενων. Η εντολέας μας αναμένει από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα απαραίτητα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης.

Επαναλαμβάνουμε δε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με πλειοψηφία αποφάσισε να μην άρει την προσωρινή της κράτηση, ενώ η Εισηγήτρια με εκτενές και αιτιολογημένο σκεπτικό και αναλύοντας διεξοδικά το αποδεικτικό υλικό, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη».

Δείτε επίσης