Ελλάδα

Κύκλωμα trafficking: Το αποκαλυπτικό τηλεφώνημα από το ξενοδοχείο «φυλακή»

Πώς ήρθε στο «φως» η κόλαση καλλίγραμμων γυναικών στη Συγγρού και «ξηλώθηκε» το διεθνές κύκλωμα μαστροπείας

Κύκλωμα tafficking: Το αποκαλυπτικό τηλεφώνημα από το ξενοδοχείο «φυλακή»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Άριστα οργανωμένο ήταν το διεθνές κύκλωμα μαστροπών, που έφερνε καλλίγραμμες καλλονές από την Λατινική Αμερική, και τις κρατούσε φυλακισμένες σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, και εκδίδονταν κάτω από άθλιες συνθήκες από Αλβανούς μαφιόζους που τις διαφήμιζαν μέσω γνωστής ιστοσελίδας ερωτικών ραντεβού.

Όπως αποκαλύπτει το Vradini.gr, μια κοπέλα είχε καταφέρει να τηλεφωνήσει στις αστυνομικές αρχές μέσω του αριθμού 112, πως την κρατάνε φυλακισμένη στο ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού.

Ο Αιγύπτιος ξενοδόχος αντιλήφθηκε πως το θύμα τηλεφώνησε στην αστυνομία και ενημέρωσε τον 37χρονο Αλβανό αρχηγό του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων. Αυτός έδωσε εντολή να την πάρουν αμέσως από το ξενοδοχείο, κάτι που έκαναν άμεσα οι συνεργοί του. Όταν έφτασε στο σημείο πλήρωμα περιπολικού και αναζήτησε την καταγγέλλουσα, δεν την βρήκε.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια από την έρευνα του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, η κοπέλα φυγαδεύτηκε από το κύκλωμα και επέστρεψε αεροπορικώς στην χώρα της, ώστε να μην καταγγείλει την "ροζ" βιομηχανία. Οι γυναίκες από την Λατινική Αμερική και το Μαρόκο, συνευρίσκονταν ερωτικά με πελάτες, σχεδόν όλο το 24ωρο, και για κάθε ραντεβού ελάμβαναν 140 με 150 ευρώ την ώρα, χρήματα που κατέληγαν στον αρχηγό.

Το "ξήλωμα" του κυκλώματος άρχισε μετά από καταγγελία έτερης κοπέλας στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση " Α21" τον περασμένο Αύγουστο. Τα μέλη της ΜΚΟ την έφεραν σε επαφή με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, έδωσε κατάθεση και αμέσως άρχισε η φυσική παρακολούθηση, αλλά και η καταγραφή των συνομιλιών των Αλβανών μαστροπών. Όπως διαπιστώθηκε οι 15 κοπέλες δεν έβγαιναν ποτέ μόνες τους από το ξενοδοχείο, και όταν έβγαιναν συνοδεύονταν από κάποιο μέλος του κυκλώματος.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με αξιωματικούς της Εθνικής Αστυνομίας και αξιωματούχους της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας (Policía Nacional de Colombia), της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, HSI – Homeland Security Investigations), καθώς και των δυο Μ.Κ.Ο. κατάφεραν με μια κινηματογραφική επιχείρηση να "ξεδοντιάσουν" την εγκληματική οργάνωση και να απελευθερώσουν τις 15 κοπέλες, από την Βραζιλία, την Βενεζουέλα, την Κολομβία και το Μαρόκο.

Δείτε επίσης