Ελλάδα

Πισπιρίγκου για Δασκαλάκη: «Εντελώς αναξιόπιστος» - Τον μηνύει για ψευδή κατάθεση

«Επιχείρησε να κάνει πλύση εγκεφάλου στο δικαστήριο», λέει η υπεράσπιση της Ρούλας

Πισπιρίγκου για Δασκαλάκη: «Εντελώς αναξιόπιστος» - Τον μηνύει για ψευδή κατάθεση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η 34χρονη διά του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια υπέβαλε ένα δικόγραφο που έχει το χαρακτήρα της μήνυσης, με το οποίο υποστηρίζει ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είναι «παντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο» και ζήτησε τα πρακτικά της δίκης, όταν αυτή ολοκληρωθεί, να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία για να ελεγχθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας «το συγκεκριμένο δικόγραφο έχει και το χαρακτήρα μηνύσεως. Ήταν ψευδής η κατάθεση του κ.Δασκαλάκη. Επιφυλασσόμαστε με άλλη διαδικασία να τον μηνύσουμε και για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση».

Μεταξύ άλλων στο έγγραφο η πλευρά της κατηγορούμενης αναφέρει ότι ο Μάνος Δασκαλάκης «επιχείρησε να κάνει πλύση εγκεφάλου στο δικαστήριο, όπως επί ένα χρόνο στην κοινή γνώμη μέσω εκπομπών. Ο μάρτυρας απαντούσε με σενάρια και υποθέσεις».

Επιπλέον, η πλευρά της κατηγορούμενης, κάνει λόγο για «ψευδή» δήλωση του μάρτυρα, προσθέτοντας ότι ο Μάνος Δασκαλάκης υιοθέτησε το παραπεμπτικό βούλευμα, ενώ επιχείρησε να αποδομήσει το κίνητρο της εκδίκησης που προέβαλε ο μάρτυρας.

Τα sms

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη φέρονται διατεθειμένοι να προσκομίσουν και άλλα γραπτά μηνύματα στην Εισαγγελία που χρονολογούνται πριν από την ανακοπή της Τζωρτζίνας αλλά και πριν από τον θάνατο της.

Τα μηνύματα αυτά, όπως υποστηρίζει ο Μάνος Δασκαλάκης, καταδεικνύουν την εμμονή της 34χρονης μαζί του που την οδήγησε να σκοτώσει και τα τρία της παιδιά.

«Στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί… (δακρύζει), η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της, από το κινητό μου, και της λέει “κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα”. Αυτή απαντά “όχι, θα έρθω κανονικά σε μια ώρα”. Είναι η μέρα που θα πάθει την ανακοπή. Στις 13 Απριλίου, κι ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, η κατηγορούμενη με ρωτούσε ‘αν μπορείς, ξεμπλόκαρέ με από το facebook, γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα’. Αυτό την ένοιαζε τότε», είχε καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης στο δικαστήριο.

Η ασφυξία

Την ίδια στιγμή, μια άλλη πτυχή της υπόθεσης των νεκρών παιδιών από την Πάτρα έρχεται στην επιφάνεια, αυτή του θανάτου της Ίριδας και της κατάθεσης της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου, η οποία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ίριδα πέθανε από αγενεσία φλεβόκομβου, κάτι που είχε δηλώσει και στο “Live News” στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Η παθολογοανατόμος, ωστόσο σε νέα κατάθεσή της, φαίνεται να βρήκε και άλλα ευρήματα, στα οποία θα μπορούσε να οφείλεται ο θάνατος του παιδιού. Στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια στις 11 Οκτωβρίου 2022, δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκε ακριβώς σε αγενεσία φλεβόκομβου, αλλά σε υποπλασία. «Δεν ήμουν βέβαιη», τόνισε η ίδια.

Επιπλέον, επισήμανε πως βρήκε και άλλα στοιχεία όπως συμφόρηση στο συκώτι, την σπλήνα, τον οισοφάγο, το στομάχι, το έντερο, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια.

Σε ερώτηση της ανακριτρίας αν η συμφόρηση αυτή οφείλεται στην αγενεσία φλεβόκομβου, η κ. Μητσέλου είπε ότι θα μπορούσε να οφείλεται εκεί, αλλά θα μπορούσε και όχι, με την ίδια να μιλά και για ασφυξία.

Δείτε επίσης