Ελλάδα

Συγκέντρωση & πορεία πραγματοποιούν αυτοί την ώρα Γιατροί και Καλλιτέχνες

Πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας για την Αττική

Συγκέντρωση & πορεία  πραγματοποιούν Γιατροί και Καλλιτέχνες-Κλειστοί  δρόμοι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας για την Αττική και της 24ωρης απεργίας για την περιφέρεια, την Τετάρτη (22/02/2023) - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το απόγευμα στον «Ευαγγελισμό», όπου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρουσία του πρωθυπουργού, θα απονείμει τιμητικά βραβεία για το ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού καλούν και τα υπόλοιπα σωματεία υγειονομικών της Αττικής, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, στις 16:30. Σημειώνεται ότι η έναρξη της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί για τις 17:00.

Και οι καλλιτέχνες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η Τροχαία Αττικής λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν καλλιτέχνες μπροστά από το Εθνικό Θέατρο.

Συγκέντρωση & πορεία πραγματοποιούν Γιατροί και Καλλιτέχνες-Κλειστοί δρόμοι

Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργαστικό Κέντρο πραγματοποιήσαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου, συμμετέχοντας σε κινητοποίηση του σωματείου τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν επαναφορά του ταμείου ανεργίας στην προ μνημονίων εποχή, υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, κήρυξη γενικώς υποχρεωτικών των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που υπογράφονται, επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία, μέτρα κατά της ακρίβειας και αναβάθμιση των σχολών τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου ανέφερε ότι η σημερινή κινητοποίηση «αποτελεί μόνο την αρχή», καθώς αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα κλιμακώσουν, όπως τόνισε, την αντίδρασή τους.

Δείτε επίσης