Ελλάδα

Στον εισαγγελέα ο 49χρονος «Εσκομπάρ της Κρήτης», ο γιος του και μία 40χρονη

Μετέφεραν κοκαΐνη σε οικιακές συσκευές. Η σύλληψη του 49χρονου έγινε περίπου δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας

Στον εισαγγελέα ο 49χρονος «Εσκομπάρ της Κρήτης» , ο γιος του και μία 40χρονη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο 49χρονος «Εσκομπάρ«», ο 22χρονος γιος του και μια 40χρονη πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα. Και οι τρεις συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα τη διακίνηση κοκαΐνης με μεταφορική από την Ολλανδία στην Ελλάδα και την Κρήτη

Η νέα σύλληψη του 49χρονου Κρητικού έρχεται, περίπου, 6,5 χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης για την οποία του είχε δοθεί το προσωνύμιο «Εσκομπάρ της Κρήτης». Εκείνη η υπόθεση αφορούσε ποσότητα πάνω από 3 κιλά κοκαΐνης, που βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 θαμμένη σε βάθος 60 εκατοστών σε χωράφι στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Τώρα η Αστυνομία εκτός από τον 49χρονο, πέρασε χειροπέδες και στον 22χρονο γιο του –ο οποίος είχε συλληφθεί και το 2016, καθώς φέρεται να εμπλεκόταν, παρότι ανήλικος, στα «νταλαβέρια» του πατέρα του-, αλλά και σε μια 40χρονη γυναίκα.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, η ΕΛΑΣ, πατέρας και γιος εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής ποσότητας κοκαΐνης 1,72 κιλών από την Ολλανδία στην Ελλάδα και την Κρήτη μέσω… μεταφορικής εταιρείας και με ενδιάμεσο σταθμό την Αττική.

Ισόβια Κάθειρξη

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μαζί με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, εντοπίζουν θαμμένη -μετά από… πολύωρο σκάψιμο- σε βάθος 60 εκατοστών σε χωράφι στο δήμο Γόρτυνας, πάνω από 3 κιλά κοκαΐνη, η οποία φέρεται να ήταν συσκευασμένη σε αεροστεγή μπολ.

Σημειώνεται ότι τα μπολ περιείχαν και ρύζι, προκειμένου να μη βραχεί και καταστραφεί η ναρκωτική ουσία από το υγρό πιάτων που, επίσης, είχε τοποθετηθεί, ούτως ώστε να μην εντοπίζεται ούτε από σκύλους-ανιχνευτές. Εκτός από τον 49χρονο άνδρα, η Αστυνομία συλλαμβάνει τη γυναίκα του, τον ανήλικο –τότε- γιο τους, αλλά και τον ηλικιωμένο πατέρα του “Εσκομπάρ”.

Τον Ιούνιο του 2017, ο 49χρονος άνδρας καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18 ετών χωρίς αναστολή. Εξάλλου, ο πατέρας του 49χρονου αθωώνεται.

Αθώος κρίθηκε τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου και ο -τότε- ανήλικος γιος του 49χρονου. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης καταδικάζει –και σε δεύτερο βαθμό- σε ισόβια τον 49χρονο. Η σύζυγός του καταδικάζεται σε κάθειρξη 8 ετών και μετά από τρία χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίζεται.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, ο 49χρονος ισοβίτης –ο οποίος εκτός από τον Σεπτέμβριο του 2016- φέρεται να είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, αποφυλακίζεται υπό όρους. Είχε προηγηθεί η αίτησή του για υφ’ όρον απόλυσή του λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα! Το διάστημα που ακολούθησε την αποφυλάκισή του, ο 49χρονος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του, προκειμένου να μη στρέψει ξανά πάνω του τα βλέμματα των Αρχών.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί φέρονται να συνέλεξαν πληροφορίες που να έδειχναν προς την κατεύθυνση της... επαναδραστηριοποίησης του 49χρονου. Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και παρά το ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις συνομιλίες τους, οι αστυνομικοί δεν αργούν να καταλάβουν ότι ο 49χρονος έχει ξανά κάτι στα... σκαριά. .

Ο τρόπος δράσης τους

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, τόσο ο 49χρονος, όσο και οι αστυνομικοί που ασχολούνταν με την υπόθεση, περίμεναν το… ταξίδι του φορτηγού που επρόκειτο να μεταφέρει τα δέματα από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Η νταλίκα πέρασε τελικά τα σύνορα της χώρας μας τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα. Αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό που μετέφερε τα δέματα και στον έλεγχο που ακολούθησε, εντός των οικιακών συσκευών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη σε μορφή τούβλου, συνολικού βάρους 1.726,4 γραμμαρίων.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο 49χρονος με τον γιο του φέρονται να ταξίδεψαν αρχικά στο Βέλγιο κι από εκεί στην Ολλανδία. Ο 49χρονος φέρεται να παρέδωσε σε μεταφορική εταιρεία στην Ολλανδία δύο δέματα για αποστολή με προορισμό το Ηράκλειο. Τα επίμαχα δέματα είχαν οικιακό εξοπλισμό, όπως φούρνους μικροκυμάτων. Όπως έμελλε να αποδειχθεί, ωστόσο, εκτός από τις οικιακές συσκευές, τα δέματα περιείχαν και κοκαΐνη εξ Ολλανδίας!

Η εν λόγω εξέλιξη, κινητοποίησε τις Αρχές που προέβησαν στη σύλληψη μιας 40χρονης που διαμένει στην Ελευσίνα. Πρόκειται για το άτομο που ήταν η «παραλήπτρια των ναρκω-δεμάτων» και το οποίο επρόκειτο στη συνέχεια να αποστείλει τα δέματα στον τελικό τους προορισμό, που δεν ήταν άλλος από την Κρήτη και τον 49χρονο.

Παράλληλα με τη σύλληψη της 40χρονης στην Αττική, στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου εντόπιζαν και περνούσαν χειροπέδες στον 49χρονο και τον γιο του, στο Ηράκλειο.

Η 40χρονη επρόκειτο να μεταχθεί από την Αττική στο Ηράκλειο μέσω του πλοίου της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες αναμένεται –όπως όλα δείχνουν- να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Εξάλλου, δεν αποκλείεται να προκύψει εμπλοκή κι άλλων ατόμων στην εν λόγω υπόθεση.

Δείτε επίσης