Ελλάδα

Σε υπόμνημα 110 σελίδων οι εξηγήσεις του πατέρα Αντώνιου - Διαψεύδει τον 19χρονο

Ποια η υπερασπιστική γραμμή του - «Δείχνει» εμπλοκή 19χρονου σε σοβαρές κλοπές - Θα ζητήσει κλήση μαρτύρων, που θα ισχυριστούν ότι είναι αθώος

Σε υπόμνημα 110 σελίδων οι εξηγήσεις του πατέρα Αντώνιου - Διαψεύδει τον 19χρονο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η ώρα του εισαγγελέα έφθασε για τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος σήμερα Πέμπτη (23-2) αναμένεται να καταθέσει στις εισαγγελείς Ανηλίκων ένα υπόμνημα 110 σελίδων με τις εξηγήσεις του επί όσων καταγγέλλονται σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυσες τιμωρίες ανήλικων φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Ιδρυτής της ΜΚΟ, τρεις μήνες μετά τις αποκαλύψεις για φερόμενες αξιόποινες συμπεριφορές του ίδιου αλλά και εργαζόμενων σε δομές της Κιβωτού, θα παραθέσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση, στο πλαίσιο της κλήσης του από τις εισαγγελικές Αρχές ως υπόπτου για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι καταγγελίες σε βάρος του έχουν γίνει από πρώην τρόφιμους και πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό ακι σύμφωνα με το MEGA ο ίδιος θα επιχειρήσει να αντιπαραθέσει τη δική του αλήθεια απέναντι στα όσα υποστηρίζουν ο 19χρονος και ο 15χρονος, οι οποίοι τον κατηγορούν για ασελγείς πράξεις και κακοποιήσεις.

Ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαψεύσει όσα ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες, θα υποστηρίξει ότι τα γεγονότα που αναφέρονται σε καταθέσεις δεν ευσταθούν και αναμένεται να ζητήσει την κλήση μαρτύρων που θα υποστηρίξουν ότι είναι αθώος.

Ειδικά για όσα έχει ισχυριστεί ο 19χρονος θα αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ο νεαρός είχε προβεί σε παράνομες πράξεις, πέραν της κλοπής του χρηματοκιβωτίου στη δομή του Βόλου, ενώ θα υποστηρίξει ότι σε προγενέστερο χρόνο, μιλούσε με κολακευτικά σχόλια για τη ζωή του στην Οργάνωση.

Παράλληλα, θα επικαλεστεί μαρτυρίες περίπου 7 ατόμων που θα πουν ότι ο 19χρονος ψεύδεται για τον τόπο και τον χρόνο της φερόμενης σεξουαλικής του κακοποίησης από τον ίδιο

Επιπλέον, μέσω του υπομνήματος, θα υποστηρίξει ότι δεν ευσταθούν τα όσα λέει ο νεαρός για παρενόχλησή του καλοκαιρινούς μήνες μέσα στη θάλασσα, καθώς εκεί βρίσκονταν παρόντα πολλά άτομα, συνεπώς κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, θα κατατεθεί από τους μάρτυρες πως προσεγγίστηκαν και πιέστηκαν από τον 19χρονο προκειμένου να αλλάξουν την εις βάρος του κατάθεση.

Σχετικά με τα όσα έχει ισχυριστεί ο 15χρονος το βασικό επιχείρημά του θα είναι ότι στην αρχική του κατάθεση δεν είχε μνημονεύσει σεξουαλική κακοποίηση, κάτι το οποίο πιθανόν έγινε μετά από συνάντησή του με τον 19χρονο .

Μάλιστα φέρεται να επικαλείται μαρτυρία συγκατοίκου του 15χρονου, σύμφωνα με την οποία δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια τα όσα έχει καταγγείλει, καθώς και ότι ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί τίποτα σχετικό.

Δείτε επίσης