Ελλάδα

Στη φυλακή για ακόμη έξι μήνες η Ρούλα Πισπιρίγκου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με περιοριστικούς όρους

Στη φυλακή για ακόμη έξι μήνες η Ρούλα Πισπιρίγκου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας, με ομόφωνη απόφασή του παρέτεινε την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης για άλλους έξι μήνες.

Η δίκη για το θάνατο αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες στο παιδί προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση ιατρών που έχουν γνώση του περιστατικού της Τζωρτζίνας.

Ωστόσο, σήμερα το δικαστήριο αποφάσισε και την παράταση της προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμα έξι μήνες μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου (18μήνου) για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με θύμα την 9χρονη θυγατέρα της.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως για την 34χρονη κατηγορούμενη συμπληρώνεται στα τέλη Μαρτίου ένας χρόνος από την σύλληψή της και για την παράταση ή μη της κράτησής της χρειαζόταν η έκδοση δικαστικής απόφασης. Για το λόγο αυτό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας εξέτασε το ζήτημα αυτεπαγγέλτως.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει χθες την παράταση της προσωρινής κράτησης της 34χρονης για ακόμα ένα εξάμηνο, λέγοντας: «Δικάζουμε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής από την ίδια τη μητέρα του θύματος».

Ο Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από το δικαστήριο να μην υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση για παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά, αντιθέτως, να την αποφυλακίσει με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «δωρική» την τοποθέτηση της εισαγγελέως, σχολιάζοντας ότι «προσβάλει νομικά το δικαστήριο».

«Η κυρία εισαγγελέας είπε πως μόνο και μόνο επειδή κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση. Στα δικαστήρια δε δικάζονται ούτε βουλεύματα ούτε ποινικές διώξεις» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας ότι η εισαγγελική λειτουργός, «θα έπρεπε να εξηγήσει στους λαϊκούς δικαστές ότι θα μπορούσαν να αποφανθούν όχι μόνο για την παράταση της προσωρινής κράτησης, αλλά την άρση της με "βραχιολάκι", καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους».

Καταληγοντας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Ρούλα Πισπιρίγκου, χαρακτήρισε «ντροπή» για τη δικαιοσύνη την υπόθεση αυτή και επανέλαβε ότι «πρόκειται για μία παγκοσμίως πρωτοφανή υπόθεση, μια γυναίκα που λάτρευε την οικογένειά της, το σύζυγο, τα παιδιά της, που δεν έχει μαλώσει με άνθρωπο, να κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της. Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση»

Σημειώνεται, ότι ανεξάρτητα Ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου,«τρέχει»παράλληλα
και η δεύτερη προφυλάκιση που έχει επιβληθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου στις αρχές του έτους για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας

Δείτε επίσης