Ελλάδα

ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία καθηγήτριας ότι κρατήθηκε σε ομηρία

Οι φοιτητές ισχυρίζονται ότι  πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο ωράριο κατά το οποίο η καθηγήτρια δεχόταν συναντήσεις και οι ισχυρισμοί της είναι λανθασμένοι

ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία καθηγήτριας ότι κρατήθηκε σε ομηρία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε περιστατικό που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, όταν καθηγήτρια του ΑΠΘ κατήγγειλε ότι κρατήθηκε όμηρος επί τρεις ώρες στο γραφείο της από ομάδα φοιτητών, επειδή «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.

Οι φοιτητές ζήτησαν να γίνει αναβαθμολόγηση των γραπτών τους, με την ίδια ωστόσο να μην το κάνει δεκτό.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο ωράριο κατά το οποίο η καθηγήτρια δεχόταν να τους συναντήσει και άρα, οι ισχυρισμοί της είναι λανθασμένοι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και αφετέρου η ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η παραγγελία δόθηκε προς την Αστυνομία και στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί αρχικά να καταθέσει η συγκεκριμένη καθηγήτρια που διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Δείτε επίσης