Ελλάδα

Ν. Ιωνία: Το μαύρο τζιπ «δείχνει» την εγκληματική δράση των 7 σκληρών κακοποιών

Ταυτοποιήθηκαν τα 4 μέλη της αλβανικής συμμορίας που σκότωσε τον 39χρονο υδραυλικό

Ν. Ιωνία: Το μαύρο τζιπ «δείχνει» τους 7 σκληρούς κακοποιούς - «Κλειδί» το DNA
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έντονο ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τον εντοπισμό των δραστών του σοκαριστικού εγκλήματος στη Νέα Ιωνία, περιμένοντας παράλληλα τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το DNA που βρέθηκε στο μαύρο τζιπ, που εγκατέλειψαν οι 7 σκληροί Αλβανοί κακοποιοί μετά τη διαφυγή τους από την καφετέρια με τους ναργιλέδες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα αποτελέσματα θα «ρίξουν φως» στη δράση των δολοφόνων και ειδικότερα εάν και σε ποιες άλλες εγκληματικές ενέργειες μπορεί να εμπλέκονται.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, έπειτα από την συνεργασία των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερα μέλη των δύο συμμοριών, που είναι περίπου 30 ετών όλοι τους.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, προστασίας καταστημάτων και σωματεμπορίας, ενώ έδρα της μίας, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι νυχτερινό κέντρο στην οδό Λιοσίων. Το πολυτελές μαύρο όχημα τύπου τζιπ που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από την καφετέρια της Νέας Ιωνίας, μετά την ανθρωποκτονία, ήταν σταθμευμένο πολλές φορές και έξω από το συγκεκριμένο κλαμπ της Λιοσίων.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι τα μέλη των δύο συμμοριών δεν μπόρεσαν να διαφύγουν στην Αλβανία μετά την δολοφονία του άτυχου 39χρονου υδραυλικού, ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στην ωμοπλάτη, από άτομο που έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί μέσα στην καφετέρια.

Τον διαπέρασε η αδέσποτη σφαίρα και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία

Την ίδια ώρα, σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες γύρω από τον θανάσιμο τραυματισμού του 39χρονου υδραυλικού, ο οποίος πήγε να δει τον αγώνα στην καφετέρια με τους ναργιλέδες και τελικά ξεψύχησε από αδέσποτη σφαίρα, που διαπέρασε το σώμα του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και τα επτά άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή με τον απρόσμενο θάνατο του 39χρονου υδραυλικού, είναι μέλη της «Ομάδας L....», που ελέγχει νυχτερινό μαγαζί στην οδό Λιοσίων, διακινεί ναρκωτικά, και συνοδεύει γνωστούς τράπερ.

Ένα από τα δραστήρια μέλη της συμμορίας, είχε συλληφθεί στις 7 Ιανουαρίου στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, καθώς φυλάκισε σε σπίτι στα Εξάρχεια και εξέδιδε για μήνες μια νεαρή καλλονή. Ο 33χρονος Αλβανός της είχε υποσχεθεί πως θα δουλέψει ως λουλουδού στο κλαμπ στη Λιοσίων, αλλά όταν πήρε στο σπίτι του, την ανάγκασε να εκδίδεται και την μετέφερε ο ίδιος στα ερωτικά ραντεβού. Ενάμιση μήνα αργότερα, η συμμορία του πρωταγωνίστησε στην άγρια δολοφονία του Αλβανού υδραυλικού, μέσα σε καφετέρια στην οδο Κασταμονής στη Νέα Ιωνία.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Vradini.gr ο 39χρονος αλλοδαπός, τραυματίστηκε θανάσιμα από εξοστρακισμό σφαίρας. Ο ένοπλος πυροβολούσε στο πάτωμα, και μια από τις σφαίρες που εξοστρακίστηκε χτύπησε αρχικά στην ωμοπλάτη τον θαμώνα, που είχε σκύψει για να κρυφτεί κάτω από το τραπέζι, και όπως ήταν σκυμμένος η σφαίρα συνέχισε την πορεία της στο σώμα του και έπληξε ζωτικά του όργανα και πέθανε από ακατάσχαιτη αιμορραγία.

Ποιοι είναι οι «7»

Τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται είναι σκληροί κακοποιοί, με έντονη δράση στη διακίνηση ναρκωτικών και την σωματεμπορία.

Η Αστυνομία διαθέτει πλούσιο υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ προτεραιότητα δίνεται στην εξέταση δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού που βρέθηκε στα αυτοκίνητα των δραστών. Η εκτίμηση των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας είναι ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ δεν πήγε στο μπαρ με σκοπό να πυροβολήσει αλλά αυτό προέκυψε μετά τον καυγά. Από τους επτά που συμμετείχαν στο επεισόδιο έχουν ταυτοποιηθεί οι τέσσερις. Το πολυτελές μαύρο τζιπ που άφησαν στο σημείο του φονικού, φαίνεται πως έχει ενοικιαστεί από εταιρεία φάντασμα. Το δεύτερο τζιπ που βρέθηκε στου Γκύζη ήταν κλεμμένο.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, από την έρευνα προέκυψε ότι το θύμα βρισκόταν στο μαγαζί με την παρέα του και παρακολουθούσε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και έπινε ποτό. Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί εφτά Αλβανοί. Αρχικά τρεις που κάθισαν σε θέση VIP και στη συνέχεια τέσσερις. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ξεκίνησε άγριος καβγάς μεταξύ τους. Τότε, ένας από την παρέα των επτά, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε εννιά φορές με μία από τις σφαίρες να καταλήγει στην ωμοπλάτη του θαμώνα που καθόταν σε παρακείμενο τραπέζι και δεν είχε σχέση μαζί τους και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Δείτε επίσης