Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας: Τελειώνει ο χρόνος για την καταβολή, τσουχτερά τα πρόστιμα

Ποια η καταληκτική ημερομηνία για τις πληρωμές

Τέλη κυκλοφορίας: Πληρωμή τώρα, τσουχτερά τα  πρόστιμα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Φεβρουάριος πλησιάζει στο τέλος και μαζί κλείνει και η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να γίνει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που δεν έχουν προχωρήσει στην πληρωμή τους, πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν, διαφορετικά θα πληρώσουν πρόστιμα.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να αναζητηθούν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ ενώ και φέτος η καταβολή μπορεί να γίνει και με την επιλογή του QR Code, ώστε να πληρωθούν ηλεκτρονικά δίχως κωδικό πληρωμής.

Η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
Τέλος, να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Πάντως, νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, πρόκειται να τεθεί φέτος σε εφαρμογή το μέτρο «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα», προκειμένου να διευκολυνθούν περίπου 120.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έθεσαν, αλλά και όσοι θέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου τα οχήματά τους σε ακινησία. Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2023 είναι εκλογικό έτος, επισπεύδουν την εφαρμογή του μέτρου, σχεδιάζοντας το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις αρχές Απριλίου.

Δείτε επίσης