Ελλάδα

Live η κίνηση στους δρόμους: Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος, κυκλοφοριακό κομφούζιο

Όπου φύγει φύγει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Το αδιαχώρητο στις εθνικές οδούς και στα λιμάνια - Δείτε τον χάρτη με την κίνηση

Live η κίνηση στους δρόμους: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων, κυκλοφοριακό έμφραγμα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το αδιαχώρητο επικρατεί στους δρόμους της Αττικής το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, με αποτέλεσμα η κίνηση να χτυπά «κόκκινο».

Ειδικότερα, καθυστερήσεις σημειώνονται στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, άνω των 30', από κόμβο Μαραθώνος έως κόμβο Μεταμόρφωσης (έξοδος για Λαμία).

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στην Περιφερειακή Υμηττού, με καθυστερήσεις 25'-30' από κόμβο Πλακεντίας έως κόμβο Μεταμόρφωσης (έξοδος για Λαμία).

Επίσης, καθυστερήσεις 20'-25' καταγράφονται στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Μεταμόρφωσης (έξοδος για Λαμία).

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., μποτιλιάρισμα υπάρχει και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, από Αττική Οδό έως Ιερά Οδό στην άνοδο και από την Αττική Οδό μέχρι την Παραλιακή στην κάθοδο.

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

Με δυσκολία πραγματοποιείται η κίνηση στην άνοδο της Κηφισίας, από την Πανόρμου μέχρι και τη Φιλοθέη, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από Αλίμου έως Καραϊσκάκη, στο ρεύμα προς Πειραιά, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στο κέντρο παρατηρείται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου (στην κάθοδο), στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου.

Επίσης, πρόβλημα παρατηρείται και στο κέντρο του Πειραιά, καθώς και στη Λεωφόρο Σχιστού, στην έξοδο προς την Αθηνών-Κορίνθου.

Χαμός στα ΚΤΕΛ για Πάτρα: Ένα λεωφορείο κάθε 5 λεπτά με 100% πληρότητα

Αυξημένη κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Λιοσίων ενόψει τριημέρου -Ανά 5 λεπτά σήμερα δρομολόγιο για Πάτρα
Το πρώτο εορταστικό τριήμερο του νέου χρόνου, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, βρήκε τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν την Αθήνα. Αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, από το πρωί της Παρασκευής (24/2) παρουσιάζεται αυξημένη η κίνηση και στους δυο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, ποσοστό 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων έχουν προστεθεί δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς.

Την τιμητική της βέβαια στις προτιμήσεις των εκδρομέων έχει η Πάτρα και μετά ακολουθούν Αιτωλοακαρνανία, Βόλος, Λάρισα και Πελοπόννησος. Σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο η Πάτρα θα περάσει τα επίπεδα του 2019, με τα πρώτα δρομολόγια να ξεκινούν από τις 5:30 π.μ. ανά πέντε λεπτά και πληρότητα 100%, και αύριο από τις 7 πάλι ανά πέντε λεπτά.

Στο μεταξύ, ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το πατρινό καρναβάλι και της Καθαράς Δευτέρας, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που επιθυμούν να επισκεφθούν την αχαϊκή πρωτεύουσα, η Hellenic Train ενισχύει σημαντικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας και Πάτρας, με έκτακτα δρομολόγια και αύξηση χωρητικότητας θέσεων, από σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Επίσης, για την ίδια χρονική περίοδο ενισχύεται με επιπλέον λεωφορεία η γραμμή Κιάτο - Πάτρα - Κιάτο.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν άμεσα στα λεωφορεία της Hellenic Train, με τελικό προορισμό την Πάτρα, γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια ώστε να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού. Τέλος, το τριήμερο της Κ. Δευτέρας ενεργοποιούνται έκτακτα δρομολόγια στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο στη γραμμή Διακοπτό - Καλάβρυτα - Διακοπτό.

Κομφούζιο στα λιμάνια

Αυξημένη είναι πλέον η κίνηση και από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή (24/2) 12 αναχωρήσεις πλοίων, 6 από τη Ραφήνα, 6 από το Λαύριο, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εκτελεστούν 14 δρομολόγια συμβατικών πλοίων και 12 καταμαράν.

Όπως είχε γίνει γνωστό, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για Παρασκευή (24/2) τουλάχιστον 6.036 κρατήσεις εισιτηρίων, για το Σάββατο 25/02, 1907 και για την Κυριακή 26/02, 1567 εισιτήρια.

Οι επιβάτες του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους, ενώ το λιμενικό σώμα θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Δείτε επίσης