Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος που έπαθε ανακοπή στο γήπεδο

Που στρέφονται οι έρευνες των γιατρών

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος που έπαθε ανακοπή στο γήπεδο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 30χρονος που υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που έπαιζε σε γήπεδο 5Χ5, ποδόσφαιρο με τους φίλους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, μετά τη διακομιδή του ο 20χρονος επανήλθε ύστερα από μία ώρα προσπαθειών των γιατρών για ανάνηψη, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν και στην συνέχεια για να τον διατηρήσυν στη ζωή.

Από το απόγευμα έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου καθώς η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις εκτιμήσεις τους.

Όπως αναφέρουν κανάλια και ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης (όπως το GRTimes.gr), οι γιατροί εξετάζουν ήδη το ιστορικό της οικογένειας, καθώς φέρεται να υπάρχει ιστορικό καρδιακών αρρυθμιών, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το γεγονός, η καρδιακή ανακοπή να προήλθε από την συγκεκριμένη καρδιολογική πάθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes.gr, η κατάσταση της υγείας του παραμένει ακόμα ιδιαίτερα κρίσιμη και παρακολουθείται η εξέλιξη της κατάστασής τους.

Το χρονικό

Ο 20χρονος από τη Βέροια είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για σπουδές και έπαιζε με φιλική του παρέα για αγώνα ποδοσφαίρου 5X5. Πριν τον αγώνα φέρεται να αισθάνθηκε θάνθηκε αδιαθεσία, αλλά αποφάσισε να παίξει στον αγώνα, με αποτέλεσμα 5 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα να καταρρεύσει μέσα στο γήπεδο.

«Μας είπε πως ζαλίζεται κι έκατσε στον πάγκο. Μετά από λίγη ώρα μας ανέφερε πως είναι καλύτερα, όμως την ώρα που σηκώθηκε τον είδαμε να λιποθυμά και να πέφτει στο έδαφος» ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως διαπιστώθηκε είχε χάσει τις αισθήσεις του, δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες ο 20χρονος έπαθε δύο φορές καρδιακό επεισόδιο αλλά σώθηκε μετά από παρέμβαση δύο θεατών που έσπευσαν στο σημείο μετά τις εκκλήσεις των συμπαικτών του: ο φυσιοθεραπευτής Στέλιος Ναβροζίδης (έχοντας μαζί του απινιδωτή) και ο εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, Κώστας Μαυροχωρίδης.

Όπως ανέφεραν αρκετοί από τους μάρτυρες στο γήπεδο της Αγίου Δημητρίου,στη Θεσσαλονίκη οι δύο τους τον επανέφεραν με την χρήση απινιδωτή όμως ελάχιστα λεπτά αργότερα κατέρρευσε και πάλι. Και τον επανέφεραν για δεύτερη φορά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Δείτε επίσης