Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων - Τέμπη: Στα νοσοκομεία παραμένουν 22 άτομα, πέντε στην εντατική

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου της Λάρισας, μίλησε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Σύγκρουση τρένων - Τέμπη: Στα νοσοκομεία παραμένουν 22 άτομα, πέντε στην εντατική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Λάρισας μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους 20 που νοσηλεύονταν έχουν μείνει στο νοσοκομείο 7 ασθενείς, οι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους και ένας στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας από τους 25 ασθενείς, πλέον νοσηλεύονται 13, οι εννιά σε κοινούς θαλάμους και 4 στην εντατική.

Ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη και ένα περιστατικό με εγκαύματα στο Παπανικολάου.

Γεράσιμος - Ιάσων Γεωργιάδης: Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Ο 20χρονος Γεράσιμος - Ιάσων Γεωργιάδης, είναι ο μοναδικός επιζών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αφού η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.

Ο νεαρός φοιτητής ήταν ο μόνος επιβάτης του πρώτου βαγονιού που σώθηκε. Με τη σύγκρουση, εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και γλίτωσε την έκρηξη και τη φωτιά. Όμως, η πτώση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ήδη, έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία, με τους γιατρούς να μην εγκαταλείπουν τις τιτάνιες προσπάθειες να τον σώσουν.

Ο 20χρονος επιβιβάστηκε στο φονικό τρένο στη Λάρισα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καθώς σπουδάζει μηχανολόγος – μηχανικός στο ΑΠΘ, ενώ ταυτόχρονα είναι πολίστας και τελειόφοιτος στην κιθάρα. Έξω από την Εντατική, βρίσκονται τα μέλη της οικογένειάς του, που ξενυχτούν περιμένοντας να μάθουν νέα του.

Δείτε επίσης