Ελλάδα

Καιρός: Άστατος με καταιγίδες, χαλάζι και έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα

Αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Καιρός: Άστατος με καταιγίδες, χαλάζι και έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σήμερα Κυριακή (5-3) θα συνεχιστεί η χθεσινή κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες μέχρι και στην Αττική ενώ θα σημειωθεί μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί αρχικά σε παραθαλάσσιες περιοχές και από το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά τμήματα.

Με βάση τα δεδομένα του meteo.gr, η αστάθεια οφείλεται τόσο στην παρουσία ενός βαρομετρικού χαμηλού δυτικά της χώρας μας, όσο και στις ψυχρές αέριες μάζες πάνω από την περιοχή μας που συνδυάζονται με θερμές και υγρές αέριες μάζες κοντά στο έδαφος τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικότερα, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με βροχοπτώσεις ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Καταιγίδες από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα ηπειρωτικά, με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές άνω των 1500 μέτρων της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα, που πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι πρόσκαιρα έντονα, θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στα νότια θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια τα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από το μεσημέρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στα νότια τοπικά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-03-2023

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-03-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-03-2023

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09-03-2023

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-03-2023

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Δείτε επίσης