Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων-Τέμπη: Γροθιά στο στομάχι τα λόγια πατέρα που έχασε το παιδί του

«Έχουμε το εισιτήριο στο χέρι αντί να έχουμε το παιδί μας»

Σύγκρουση τρένων-Τέμπη: Γροθιά στο στομάχι τα λόγια πατέρα που έχασε το παιδί του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έχασε το γιο του άδικα και απρόσμενα, καθώς ήταν ένα από τα θύματα της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Ο λόγος για τον πατέρα του 52χρονου, Βασίλη Κωττά, ο οποίος είχε πάει στην Αθήνα για τριήμερο και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο Intercity 62.

Η θέση του 52χρονου ήταν στο βαγόνι 3, αλλά έτυχε να πάει στο κυλικείο την ώρα που συνέβη το τρομακτικό δυστύχημα

Ο τραγικός πατέρας, Ανδρέας Κωττάς, μίλησε στο MEGA και είπε: «Όταν ταξίδευε μιλήσαμε πολλές φορές και στις 23:00 που βρισκόταν στη Λάρισα περίπου επικοινωνήσαμε. Ρωτώντας τον γιατί δεν έχει φτάσει, μας είπε ότι «επειδή έχω καθυστέρηση, μαμά, μπαμπά, κοιμηθείτε. Μόνο δέστε τα σκυλιά για να μπω στον αυλόγυρο». Μετά από 10 λεπτά συνέβη το δυστύχημα και τα μεσάνυχτα που το μάθαμε χάσαμε τη ζωή μας κυριολεκτικά».

Πρόσθεσε πως επί τρία 24ωρα η οικογένεια Κωττά δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Βασίλη, με την αγωνία τους να κορυφώνεται. Στη συνέχεια έδωσαν DNA και αργότερα έλαβαν τα άσχημα νέα, πως ο γιος τους συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των νεκρών.

«Δυστυχώς, χάσαμε το παιδί μας. Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του και μας τον πήρε ο χάρος εξαιτίας των πολιτικών, που από πάνω μέχρι κάτω είναι σαπίλα. Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης που διορίστηκε εκεί μέσα σε 10 – 20 ημέρες, γιατί είχε άνθρωπο με ρουσφέτι. Είναι και οι άλλοι που τον κάλυψαν, τον προστάτεψαν, πολιτικοί και μη».

«Παιδιά άψυχα, νεκρά. Η αγωνία μας επί τρεις ημέρες για το παιδί… Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι. Αντί να έχουμε το παιδί μας, έχουμε το εισιτήριο στο χέρι. Καταλαβαίνετε το δράμα των γονιών», είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο πατέρας του Βασίλη Κωττά.

Δείτε επίσης