Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κάλυψαν το άγαλμα του Αριστοτέλη στο ΑΠΘ με μαύρο πανί

Βουβός θρήνος στην Θεσσαλονίκη για τα θύματα των Τεμπών

Κάλυψαν το άγαλμα του Αριστοτέλη στο ΑΠΘ με μαύρο πανί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θρήνος για τους 12 φοιτητές του ΑΠΘ που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών με την σύγκρουση των δύο τρένων.

Σήμερα, Δευτέρα, ομάδα φοιτητών ως ένδειξη πένθους κάλυψε με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη πίσω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Μάλιστα, ορισμένοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους με κόκκινες και μαύρες μπογιές. «Δεν σας ξεχνάμε» και «Οι ζωές μας μετράνε», έγραψαν μεταξύ άλλων.

Μέσα στο ΑΠΘ, οι φοιτητές δημιούργησαν μία πινακίδα στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών φοιτητών και δίπλα η ηλικία και η σχολή που φοιτούσαν, ενώ πάνω αναγράφεται: «Δεν σας ξεχνάμε».

φοιτητες ΑΠΘ νεκροι Τεμπη

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αφήσει κεράκια και λουλούδια στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της περασμένης Τρίτη, που συγκρούστηκε με εμπορικό τραίνο στα Τέμπη.

Στο μεταξύ, σε κλίμα συγκίνησης και θρήνου τελέστηκαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη οι κηδείες θυμάτων των Τεμπών. Στο Ελευθέριο Κορδελιό κηδεύτηκαν ο 54χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και ο 15χρονος γιος του Παναγιώτης. Λόγω πένθους, το 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού, όπου φοιτούσε ο νεαρός, έμεινε σήμερα κλειστό και δεν διεξήχθησαν μαθήματα προκειμένου οι καθηγητές και οι συμμαθητές του να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία.

φοιτητες ΑΠΘ νεκροι Τεμπη

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Καλαμαριά, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 23χρονο πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδώρου και στην επίσης 23χρονη Κέλλυ Πορφυριάδου, φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δείτε επίσης