Ελλάδα

Αγωγή κατά του ΟΣΕ για την ασφάλεια του δικτύου είχε κάνει η Hellenic Train

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega η εταιρεία κατηγορούσε τον ΟΣΕ για την κακή κατάσταση της υποδομής των σιδηροδρομικών γραμμών

Αγωγή κατά του ΟΣΕ για την ασφάλεια του δικτύου είχε κάνει η Hellenic Train
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αγωγή σε βάρος του ΟΣΕ έχει καταθέσει η Hellenic Train, η οποία εκκρεμεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών από τις 29/12/2022, και με την οποία ζητώντας να υποχρεωθεί στην καταβολή ποσού 1.149.000 ευρώ συν 275.000 από ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega η εταιρεία κατηγορούσε τον ΟΣΕ για την κακή κατάσταση της υποδομής των σιδηροδρομικών γραμμών.

Στην αγωγή τονίζεται ότι τα έργα έγιναν για να καταστεί το δίκτυο ασφαλές καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο είχε σημαντικές ελλείψεις που δημιουργούσαν προβλήματα στην πραγματοποίηση των δρομολογίων της Hellenic Train και είχε διαπιστωθεί από την εταιρεία η κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και εργασίες.

Η κακή κατάσταση δικτύου

Η Hellenic Train κατηγορεί τον ΟΣΕ, υποστηρίζει, ότι ο ΟΣΕ «παρά τις οχλήσεις» δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των προβλημάτων με αποτέλεσμα η εταιρεία να χρεώνεται «για εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2017. Ποσά τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στην κακή κατάσταση της υποδομής και τη μη άρση των σχετικών προβλημάτων». Η Hellenic train αναφέρεται συγκεκριμένα σε εργασίες που έκανε από 14 Σεπτεμβρίου του 2017 έως 28 Φεβρουάριου του 2019 με το κόστος αυτών να ανέρχεται στο συνολικό ποσό του 1.149.000 ευρώ

«Η ανωτέρω περιγραφή της κατάστασης του δικτύου ανάγεται σε χρονικό διάστημα πριν τις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και σε παραλείψεις που θα μπορούσαν να έχουν διευθετηθεί από την απονομή των σχετικών αρμοδιοτήτων στον ΟΣΕ ο οποίος ωστόσο επέλεξε να επιδείξει πλήρη αδιαφορία σχετικά με τα ζητήματα αυτά», υποστηρίζει και προσθέτει: «Οι ανωτέρω ελλείψεις και παραλείψεις εκ μέρους του ΟΣΕ και η εντεύθεν παραβίαση της υποχρεώσης του για συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η Hellenic Train μέσω εργασιών που μπορούσαν να το καταστήσουν τουλάχιστον ασφαλές και δυνάμενο να εκτελέσει δρομολόγια».

Πάντως, στελέχη του ΟΣΕ αναφέρουν ότι η Hellenic Train οφείλει στον ΟΣΕ συνολικά 95 εκατ. ευρώ για την χρήση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου το διάστημα 2019-2022. Σύμφωνα με πληροφορίες από το σύνολο της οφειλής έχει καταβάλλει μόλις 14 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης