Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων-Τέμπη: Έρχονται συλλήψεις – Τρία πρόσωπα στο «στόχαστρο» των Αρχών

Μετά τον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας ποινικές ευθύνες αναμένεται να αποδοθούν άμεσα σε ακόμα τρία άτομα

Σύγκρουση τρένων-Τέμπη: Έρχονται συλλήψεις – Τρία πρόσωπα στο «στόχαστρο» των Αρχών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σύγκρουαη τρένων στα Τέμπη και δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την προφυλάκιση του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας πλέον στο «στόχαστρο» των αρχών για απόδοση ποινικών ευθυνών είναι ο Επιθωρητής- Επόπτης, ο απογευματινός σταθμάρχης στις βάρδιες της 28ης Φεβρουαρίου καθώς και ακόμα ένα άτομο.

Τα τρία αυτά πρόσωπα αναμένεται μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα να περάσουν το ανακριτικό κατώφλι ως κατηγορούμενοι.

Αν η ανακρίτρια Λάρισας διαπιστώσει πως από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία προκύπτουν ενδείξεις τελεσης και άλλων ποινικών αδικημάτων από αυτά με τα οποία ήδη βαρύνεται ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας, Βασίλης Σαμαράς, τότε θα ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές την άσκηση νέων ποινικών διώξεων.

Στη διακριτική της ευχέρεια, επίσης, είναι στο πως θα καλέσει αυτά τα νέα πρόσωπα. Αν δηλαδή θα τους στείλει κλήσεις σε απολογία ή αν θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Έρχονται συλλήψεις

Με την εκδοχή της έκδοσης ενταλμάτων φαίνεται πως συμφωνούν νομικοί κύκλοι, που θεωρούν ότι έρχονται συλλήψεις βασιζόμενοι στις αποκαλύψεις οι οποίες έρχονται στο φως σχετικά με τις παραλείψεις που συντέλεσαν στο να θρηνήσει η Ελλάδα 57 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, νέες πληροφορίες από τη Λάρισα λένε πως αναμένονται άλλες 3 συλλήψεις προσώπων που είχαν σημαντικό ρόλο στην τραγωδία.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως πλέον η ανακρίτρια εστιάζει σε τρία πρόσωπα. Το ένα εξ αυτών είναι ο Επιθεωρητής - Επόπτης, ο οποίος πήρε αναρρωτική άδεια ακριβώς μετά την σύγκρουση των τρένων.

Ο Επιθεωρητής - Επόπτης, που φαίνεται πως είναι το άτομο το οποίο εκπαίδευσε τον 59χρονο σταθμάρχη και τον έβαλε σε αυτή την καίρια θέση, φέρεται να έχει φύγει από το σπίτι του στον Βόλο και τις τελευταίες μέρες λέγεται ότι βρισκόταν στην Αθήνα για να ετοιμάσει την νομική εκπροσώπησή του.

Το ενδιαφέρον της ανακρίτριας έχουν τραβήξει ακόμα δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Το ένα εξ αυτών είναι ο σταθμάρχης που έλειπε το διάστημα 10-11 τα βράδυ απο το σταθμαρχείο. ενώ η βάρδια του, σύμφωνα με το σχετικό βαρδιόχαρτο έληγε στις 23:00.

Που κρατείται ο μοιραίος σταθμάρχης.

Στο μεταξύ, ο 59χρονος σταθμάρχης, Βασίλης Σαμαρας, που μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, κρατείται στις φυλακές της Λάρισας με 3 ηλικιωμένους ανθρώπους. Προαυλίζεται κανονικά και τον έχουν βάλει με «ήπιους» κρατούμενους, υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ αυτού και άλλων κρατουμένων. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Όπως έχει διαπιστωθεί από τα έως τώρα στοιχεια, από την στιγμή που έχει γίνει η σύγκρουση και τα τηλέφωνα πέφτουν «βροχή», ο σταθμάρχης δεν παραδέχεται ότι έχει στείλει το τρένο στην άνοδο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τρένο θα μπορούσε να μπει στον αυτόματο πιλότο, ωστόσο ο σταθμάρχης προτίμησε να το κάνει χειροκίνητα.

Μάλιστα, ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, επί 17 λεπτά, επειδή δεν έβγαζε άκρη με τον σταθμάρχη, έπαιρνε τηλέφωνα συναδέλφους του μηχανοδηγούς, που μπορεί να ήταν στην εμπορική αμαξοστοιχία, για να τους ρωτήσει σε ποιο ρεύμα κινούνταν.

Αλλοιώθηκαν στοιχεία στο βιβλίο παράδοσης παραλαβής;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οτι υπάρχει βιβλίο που αναφέρει την ώρα παράδοσης και παραλαβής. Σε αυτό το βιβλίο, σύμφωνα με τον σταθμάρχη οι ώρες διορθώθηκαν με μπλάνκο.

Δείτε επίσης