Ελλάδα

Τέμπη: Έδωσαν στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ ένα μήνα αναρρωτική χωρίς να τον εξετάσουν

Πως τοποθετούνται στο θέμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και ο βουλευτής της ΝΔ και ιατρός, Χριστόδουλος Στεφανάδης

Τέμπη:  Έδωσαν στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ ένα μήνα αναρρωτική χωρίς να τον εξετάσουν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στις ευθύνες που αναλογούν στους ιατρούς, οι οποίοι έδωσαν αναρρωτική στον Επιθεωρητή Θεσσαλίας του ΟΣΕ, μία μέρα μετά την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, αλλά και για το μετατραυματικό στρες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι διασωθέντες, αναφέρθηκαν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και ο βουλευτής της ΝΔ και ιατρός, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Η κ. Παγώνη συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» επισήμανε αναφορικά με τους γιατρούς στον Βόλο, που έδωσαν αναρρωτική άδεια στον Επιθεωρητή , μία μέρα μετά το δυστύχημα: «Ας ξεκαθαρίσουμε την διαδικασία. Εάν ένας ασθενής εάν έχει ένα οξύ πρόβλημα, και δεν είναι για τακτικά ιατρεία, φεύγει πάει στα Επείγοντα, – δεν μιλάει ούτε με διευθυντές ούτε με τίποτα, ούτε από το τηλέφωνο – και κανονίζει το πρόβλημά του. Όταν έχεις ένα πρόβλημα πας στα Επείγοντα, σε βλέπει ο γιατρός που εφημερεύει, κάνει κλινική εκτίμηση και εργαστηριακό έλεγχο, και μετά εάν χρειαστεί μπορεί να σου δώσει άδεια».

«Φυσικά και δίνονται άδειες, αλλά οι άδειες δίνονται 10-15 μέρες. επανεξέταση μετά για τη πορεία του, επανεκτιμάς το περιστατικό και δίνεις και άλλη εάν χρειαστεί. Όταν είναι επείγον, πας στα Επείγοντα, ούτε σε ιατρεία ιατρών. Όπως φάνηκε η διαδικασία δεν έγινε τίποτα σωστά. Και την μέση σου να έχεις, όταν είσαι ο επιθεωρητής και έχουν σκοτωθεί 57 άτομα, θα δεις πως θα βοηθήσεις. Αυτή είναι η δική μου προσωπική θέση. Δεν έπρεπε να εμπλακεί ο διευθυντής της κλινικής, που δεν εφημέρευε, δεν είχε καμία δουλειά εκεί. είμαι κάθετη σε αυτά, και μετά λέμε για τους γιατρούς», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Ο κ. Στεφανάδης, με την ιδιότητα του γιατρού τόνισε, μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως: «δεν υπήρξε κάποια διαγνωστική εξέταση. Η οσφυαλγία είναι υποκειμενικό αίσθημα, μία μαγνητική, κάτι που να δικαιολογήσει τον μήνα, είναι τεράστια η περίοδος. Πιθανότατα, μετά το δυστύχημα να φοβήθηκε μία ενδεχόμενη προφυλάκιση. Τα αντανακλαστικά του υπουργείου ήταν άμεσα με την ΕΔΕ».

Μετατραυματικό στρες και σύνδρομο του επιβιώσαντος

«Μετά το μετατραυματικό στρες έρχεται και το σύνδρομο του επιβιώσαντος, δηλαδή κάποιος μετά από το τραγικό γεγονός, να αισθάνεται τύψεις που επιβίωσε. Είναι μία αντίδραση, όχι φυσιολογική, όμως θέλει υποστήριξη. Το πόσο θα κάνει κάποιος να διαχειριστεί τα όσα βίωσε, εξαρτάται από την ψυχική δομή του καθενός, τις αντοχές, και το υπόβαθρο, αλλά και τη βοήθεια που θα έχει», παρατήρησε ο κ. Στεφανάδης.

«Το υπουργείο θα πρέπει να φροντίσει, γιατί όταν κλείνει η πόρτα τότε ξεκινάει και το δράμα. Αυτοι που έχουν επιβιώσει αισθάνονται τύψεις. Πρέπει, στον τόπο ποy ζει ο καθένας να έχουν φροντίσει να τους βάλουν σε ένα πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης, τόνισε η κ. Παγώνη.

Δείτε επίσης