Ελλάδα

Φαρμακονήσι: Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού

Έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί – Διασώθηκαν έντεκα – Αγνοούνται δεκαπέντε

Φαρμακονήσι: Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε πλήρη εξέλιξη - παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες- βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των μεταναστών, των οποίων η βάρκα που επέβαιναν, βούλιαξε σήμερα τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί οι σοροί πέντε ανθρώπων, έχουν διασωθεί έντεκα άνθρωποι ενώ αγνοείται η τύχη ακόμη δεκαπέντε μεταναστών που επέβαιναν στην βάρακ.

Παρά τις εντατικές έρευνες υπό άσχημες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως επτά και οκτώ μποφόρ, δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι το απόγευμα άλλοι άνθρωποι που έπεσαν στα κρύα νερά.

Οι Λιμενικοί πραγματοποιούν τις έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αν και το ναυάγιο της έγινε σε τουρκικά ύδατα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων στη λέμβο η οποία έμπασε νερά επέβαιναν συνολικά 31 μετανάστες. Η βάρκα βούλιαξε με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στη θάλασσα με τα κύματα να τους σκεπάζουν.

Το λιμενικό σώμα ανέφερε ότι το συμβάν έγινε σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής έχουν βρει σώα 11 άτομα και πέντε σορούς.

Οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Φαρμακονήσι ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 31 άτομα. Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των ακτών του Φαρμακονησίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, που γίνονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, συμμετέχουν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, ένα ελικόπτερο ένα ναυαγοσωστικό και ένα πλωτό του λιμενικού σώματος

Έως τώρα παραμένουν άκαρπες οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δείτε επίσης