Ελλάδα

Λαγονήσι: Αρχηγός κυκλώματος με λαθραία τσιγάρα στο στόχαστρο του πιστολέρο

Κάμερα ασφαλείας δείχνει τον δράστη της στιγμή της προειδοποιητικής βολής - Ποιος είναι ο 63χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα αδίστακτων κακοποιών

Λαγονήσι: Αρχηγός κυκλώματος με λαθραία τσιγάρα στο στόχαστρο του πιστολέρο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οπτικό υλικό, συγκεντρώνουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για να εντοπίσουν σε καθαρό πλάνο τον ένοπλο που πυροβόλησε τον 63χρονο επιχειρηματία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Λαγονήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τον πιστολέρο, που πυροβολεί το πολυτελές αυτοκίνητο, την στιγμή που στρίβει από την οδό Ναιάδων στην οδό Πινδάρου, που είναι το σπίτι του θύματος.

Ο ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομικών υλικών, όπως είπε στους αστυνομικούς, άκουσε έναν θόρυβο στη διαδρομή για την οικία του, και όταν στάθμευσε το Porsche Cayenne, εντόπισε τις οπές. Οι τρεις σφαίρες καρφώθηκαν στο πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου του ενώ προκλήθηκαν μικρές φθορές και στο ελαστικό του. «Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα εκφοβισμού καθώς ο δράστης αν ήθελε να τον σκοτώσει, θα είχε πυροβολήσει το πολυτελές όχημα, την στιγμή που περνούσε από μπροστά του», λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Στο σημείο της ένοπλης επίθεσης βρέθηκαν πέντε κάλυκες από 9αρι πιστόλι. Ο 63χρονος στην κατάθεσή του, ανέφερε πως δεν είχε προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές και δεν μπόρεσε να προσδιορίσει γιατί έγινε στόχος.

Όμως βάσει του παρελθόντος του 63χρονου, οι διωκτικές αρχές αναζητούν το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι μήπως αφορά την εμπλοκή του το 2011 σε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως αθωώθηκε για την υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και ΕΥΠ, ο 63χρονος ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη μιας εκ των τεσσάρων οργανώσεων τα μέλη των οποίων σε πολλές περιπτώσεις εναλλάσσονταν με την μορφή των «συγκοινωνούντων δοχείων» και διακινούσαν τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων με πλοία.

Χρησιμοποιούσαν φορτηγά πλοία, που εκμίσθωναν ή κατείχαν, ή εισήγαγαν τα λαθραία τσιγάρα, μέσω containers από τρίτες χώρες, προς την χώρα μας και στη συνέχεια με φορτηγά διεθνών μεταφορών τα προωθούσαν στην ελληνική αγορά ή σε αγορές των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα πλωτά μέσα είχαν σημαία τρίτων χωρών, κινούνταν στα διεθνή ύδατα και είχαν κλειστά τα συστήματα εντοπισμού και δήλωσης πορείας και θέσης, ώστε να αποφεύγουν τους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος.

Τα τσιγάρα ξεφορτώνονταν σε ερημικές παραλίες και φορτώνονταν σε φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών, με ξένες συνήθως πινακίδες και οδηγούνταν σε αποθήκες. Για το "ασφαλές" δρομολόγιο, της ώρας και του σημείου εκφόρτωσης, αλλά και την ενημέρωση τους για τις κινήσεις των Λιμενικών Άρχων, είχαν «στρατολογήσει» στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα μεταξύ των συλληφθέντων να είναι είναι και τέσσερις αξιωματικοί.

Είχαν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες τσιγάρων στην περιοχή της Ελευσίνας και συγκεκριμένα σε εγκαταστάσεις εταιρείας κατά την στιγμή που μεταφορτώνονταν από πλοίο σε δύο φορτηγά οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Ιταλίας και Πολωνίας. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί στον όρμο στην περιοχή Λυχνάρι Λουτρών Ωραίας Ελένης, φορτηγό πλοίο, έμφορτο με λαθραία τσιγάρα, κατά την διάρκεια εκφόρτωσης σε δυο νταλίκες με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης