Ελλάδα

Ένοχος ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη

Δικαίωση νιώθει η οικογένεια που κάνει λόγο για μαρτύρια που πέρασε το παιδί της στα χέρια του χειρουργού

 Ένοχος ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, που πέθανε από λάθος διάγνωση χειρουργού γιατρού του νοσοκομείου Λαμίας, η οικογένεια του νιώθει δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο γνωστός στην περιοχή της Φθιώτιδας χειρουργός που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο διακοπές και τέσσερις συνεδριάσεις, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τον θάνατο του Δημήτρη Κατσαούνου, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2017.

Το άτυχο παιδί έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα, συνέπεια ρήξης εντέρου, έχοντας νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Λαμίας, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου μέσα σε λίγες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάθισε γνωστός χειρουργός του Νοσοκομείου Λαμίας που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η απόφαση, το σκεπτικό της οποίας θα γνωστοποιηθεί μετά την καθαρογραφή της, πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1).

Για την οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη, η κρίση του Δικαστηρίου θεωρείται δικαίωση στη μνήμη του. Με φωνή που έτρεμε, η μητέρα του Δημήτρη μίλησε στο LamiaReport, καταθέτοντας ότι θα αντέξει όσα δικαστήρια και αν γίνουν, προκειμένου να τιμωρηθεί ο ένοχος, ενώ υποστήριξε ότι το παιδί της "μαρτύρησε" στα χέρια του γιατρού.

Δείτε επίσης